Košarkarji Uniona Olimpije so v Novem mestu pokvarili pravi košarkarski praznik, ki se je pripravljal ob tretji zvezdici oziroma naslovu državnega prvaka Krke. Novomeščani niso izkoristili prve zaključne žogice, ali bolje rečeno, Union Olimpija je izsilila peto odločilno tekmo, ki bo v sredo ob 20. uri v Ljubljani.

V uvodnih 20 minutah sta se ekipi borili za vsako žogo in centimeter igrišča. Gostitelji so bili na krilih svojih zvestih navijačev Keltov in prepolne ter bučne publike v dvorani Marof nekajkrat v rahli prednosti, ki pa je več kot na koš ali dva navkljub odlični igri Smiljana Paviča (15 točk v prvem polčasu) niso raztegnili. Union Olimpija je do najvišje razlike v prvem delu prišla v zadnji minuti polčasa po dveh zaporednih trojkah Edina Bavčića.

Šest točk prednosti je Unionu Olimpiji služilo kot temelj za naskok na zmago v drugem polčasu. Jaka Klobučar je že v prvem napadu povišal razliko na + 9, njegova nova trojka v 28. minuti in že skupno 11. Ljubljančanov pa je goste popeljala do rekordne razlike 13 točk (45:58). Seveda se domačini niso predali. Vztrajno so nižali razliko, se najprej približali na 54:58, ko je Union Olimpija vnovič pobegnila (54:63), pa so priključek ujeli pri 59:63. To je bilo v 35. minuti in ta rezultat je na semaforju ostal kar naslednje štiri minute. Zadnjih 60 sekund se je torej začelo s štirimi točkami naskoka za goste, upanje domače publike pa je splahnelo, ko je Jaka Klobučar 17 sekund pred iztekom časa iz protinapada povišal razliko na šest točk.

Medtem ko je imela Union Olimpija tokrat dovolj razpoloženih igralcev - Klobučar 19 točk, trojke 4:8, Bavčić 17 točk, osem skokov, Ožbolt 12 točk, štiri podaje, Ilievski deset točk, sedem skokov, šest podaj, pri Krki zlasti v drugem polčasu ni bilo razpoloženega igralca. Pavič je 15 točkam iz prvega dela dodal le še štiri, Ikonić jih je zmogel 13, tretji najboljši strelec Krke pa je bil Petrov z osmimi točkami.