Nervozni so tako v slovenski kot hrvaški biatlonski zvezi, biatlonec Jakov Fak, nosilec bronaste medalje na olimpijskih igrah v Vancouvru, pa še vedno molči in čaka, ali bodo v hrvaški zvezi izpolnili njegove zahteve.

„Imamo zagotovljena sredstva za prihodnja štiri leta, tako za Faka kot za njegovega trenerja. Kar se pa tiče Fakove odločitve – zdaj je ključen dogovor s slovenskim trenerjem Urošem Velepcem,“ je izjavil predsednik HBZ Nikola Županić po sestanku z biatloncem v Delnicah.

„Faku nismo mu postavljali ultimatov, sestali smo se zato, da bi videli, kaj potrebuje za priprave na Pokljuki. Pogovarjali smo se tudi s Slovensko biatlonsko zvezo in tudi oni se strinjajo, da nadaljujemo skupno regionalno sodelovanje, saj tudi slovenski jadralci trenirajo pri nas v Splitu. Odločitev Faka pa pričakujemo sredi junija,“ še pravi Županić.

Po 20 dneh počitka je Fak odšel na Pokljuko, priprave so se začele zgodaj, saj biatlonec to sezono ne bo nastopal samo v Skandinaviji, ampak tudi v Ameriki, Kanadi, Rusiji. Hrvati menijo, da bi bila najboljša rešitev, da še naprej trenira s slovenskim trenerjem Velepcem in da HBZ to financira. A slovenska stran bo na to težko pristala.