Kljub temu da je bil zaključek včerajšnje druge etape, sodeč po imenih v ospredju s specialisti za klance, zelo zahteven, ste končali na 21. mestu. Le malce za Armstrongom, Klodnom?

Nisem pričakoval, da bom tako spredaj. Sem bil res le 22 sekund za Armstrongom oziroma pet sekund za Klodnom? S tem se res zelo zadovoljen. V zaključnih 30 kilometrih smo šli trikrat čez dva kilometra dolg strm klanec, in če ne bi zadnjega vzpona začel preveč v ozadju, bi bil z Armstrongom. Moj kolega Carrara ima rumeno majico, kar štirje iz Vacansoleila smo bili spredaj, ekipno smo pred Saxo, RadioShack, Sky. Dobro nam gre.

V prologu ste bili sedmi, sekundo za Armstrongom. V četrtek tretji, tik za Viscontijem. Imate še dve priložnosti za etapno zmago in še majico branite.

V šprintu v četrtek sem se zaradi močnega nasprotnega vetra uštel sam, ko sem zaključnih 700 metrov začel malce bolj v ozadju. Ciljna črta je bila zame preblizu. Po prehodu skozi zadnji ovinek se je naredila taka razlika, da Viscontija, ki je le delal za Gatta (3. VN Kranja, op. p.) praktično nismo mogli več ujeti. Vesel sem, da sem precej bolje pripravljen kot pred mesecem. Majico bomo seveda branili, a bo domačin Schleck zelo nevaren Carrari. Šprint? Bom videl, če bom dobil priložnost.

Kakšno je vzdušje na dirki z Armstrongom?

Prvič vozim z Lancem. Super organizirana in težka dirka ima tako še nekaj več. Takoj se vidi, da je ena od najbolj pozitivnih osebnosti v svetovnem kolesarstvu. Zato vse spoštovanje. Že njegovo vedenje na dirkah je lahko zgled za vse mlade. Marsikaj se lahko naučijo od njega. Žal nekateri prehitro pozabijo, kaj je naredil za kolesarstvo. Tudi tu v Luxemburgu še ni rekel zadnje besede.

Očitno boste prvo domače ime 17. dirke Po Sloveniji. Vaša ekipa je poleg nizozemske etapne preizkušnje Ster Elektrotoer za isti termin s slovenskim Tourom dobila tudi povabilo na četrto najbolj ugledno etapno dirko na svetu Po Švici, in čeprav ste ostali brez Gira in Toura, boste očitno vozili doma?

Zagotovo bom prišel. V začetku leta sem se to dogovoril z organizatorji in obljubo bomo držali. Sicer smo v nerodni situaciji zaradi Švice in tako ob meni ne bo mogla biti tako močna ekipa, kot sem želel. Po treh letih se "Slovenije" veselim.

Kar tri etape, s ciljem v Medvodah, Beljaku in Novem mestu, so vam praktično pisane na kožo. S tako formo, kot jo kažete v Luxemburgu, boste tudi čez klance pred Beljakom zmogli spredaj?

Upam, da bom še za malenkost boljši. Najprej moraš biti dober, potem pa šele lahko govorimo o tem, katere etape mi ustrezajo. Sicer pa grem na vsako etapno dirko s ciljem, da zmagam na kakšni etapi. Upam, da bo vsa ekipa prišla motivirana. Ti zadnji dve etapi v Luxemburgu bosta zadnji "trening" za Slovenijo.