Obe slovenski ženski ekipi, Andreja Vodeb/Martina Jakob in sestri Fabjan, sta uvodoma brez težav preskočili prvo oviro. Vodebova in Jakobova sta premagali Slovakinji Tomašekovo in Viestovo z 2:0 (21:19, 21:16), Fabjanovi pa madžarsko dvojico Dambendzet/Jozsa.

Naključni žreb je nato odločil, da sta se v drugem kolu srečala ravno ta dva slovenska para, ki sta v izredno slabih vremenskih razmerah prikazala zelo zanimivo in izenačeno tekmo. Sestri Fabjan sta namreč šele v tretjem nizu strli upor Vodebove in Jakobove. Slednji sta prvi niz dobili z 19:21, drugega Fabjanovi z 21:17, v tretjem je na semaforju kazalo že 13:10 za par Vodeb/Jakob, a sta na koncu več moči zbrali Fabjanovi. Končni rezultat v zadnjem nizu je bil 17:15 za Dolenjki.

Fabjaniovi sta se z drugo zaporedno zmago neposredno uvrstile v nadaljevanje tekmovanja; v soboto ju v 3. krogu čaka izkušena avstrijska ekipa, sestri Schwaiger, ki dosegata odlične rezultate tudi v svetovni ligi. Vodebova in Jakobova sta nato v finalu repasaža po dveh napornih tekmah že močno čutili utrujenost in s porazom 0:2 (20:22, 13:21) proti češki navezi Rohackova/Vorlova zaključili tekmovanje.