In prav to bi v tem zapisu rad poudaril kot bistveno. Da je bolj kot to, na kakšni napravi oziroma zaslonu boste tekme gledali, pomembno, koga si boste izbrali za morebitno družbo. Tehnična opremljenost, torej velikost ekrana, resolucija slike, možnost surround zvoka in druge tehnikalije sicer niso odveč, vendar pa še zdaleč niso tako pomembni, kot je pomembna ekipa, ki vas v času tekme obkroža. Da se družite s sebi enakimi, torej z ljudmi, s katerimi delite neke osnovne svetovnonazorske ideje. V praksi gre za to, da predvsem ne sedi poleg vas neznanec, ki čuti potrebo, da se na silo dokaže bodisi kot navijač, poznavalec ali celo provokator, ki z neumestnimi in vsaj že tisočkrat prežvečenimi antinogometnimi pripombami sebi v veselje drugim greni prenos. Še najbolje je torej, da tekmo gledate s preverjeno posadko, ki je skupaj že videla kak prenos.

Nogometno svetovno prvenstvo namreč nosi v sebi moment izrednega dogodka, podobno kot novo leto. A prav ta moment nemalokrat navrže kako organizacijsko idejo preveč, zaradi katere na koncu obvelja pregovor, da so napovedane zabave ponavadi najslabše. Zato se velja izogibati predvsem ad hoc izmišljenim, še nepreverjenim prizoriščem, ki se vam v teh dneh bržkone ponujajo kot gobe po dežju, saj ima že sleherni gostinec idejo, da bo na račun prvenstva zaslužil za naprej in nazaj. Odzvati se takemu vabilu je tvegano, saj nikoli ne veš, koga vse je organizator povabil. Če ste resen gledalec, se prav tako izognite druženjem, ki so že vnaprej napovedana kot širši družabni dogodki, kajti to spet pomeni, da je tekma postranskega pomena, da gre morda celo za družinsko zabavo z otroki, poslovno srečanje ali kaj podobnega. Prav tako toplo odsvetujem, da se pustite zvleči v kako razvpito leglo športnih stavcev. Zanje svetovno prvenstvo ni edini dogodek, še manj, da bi jih tekma, ki se prikazuje, resno zanimala, zato stalno preklapljajo na teletekst, da sledijo drugim rezultatom, kar je pa lahko za vas, ki ste se želeli osredotočiti na izbrano tekmo, zelo moteče.

Še nekaj glede stav in ogleda prvenstva. Izhajajoč iz osnovnega pravila, da ne staviš v tekmi, v kateri navijaš, predvsem ne stavite kontra ekipi, za katero navijate, kajti s tem si boste povsem pokvarili zabavo. Če povzamemo: ne trdim, da se dobre tekme ne da kvalitetno pogledati v povsem naključnih okoliščinah. Tekmo leta 1990 med Jugoslavijo in Španijo, v kateri je Piksi dal dva gola, sem sam na primer videl v kafiču na Taboru in bilo je nepozabno. Vendar pa načeloma velja, da si je tekmo težko skoncentrirano ogledati v družbi več kot štirih, petih ali šestih, če že ni najbolje, da tekmo gledaš kar sam, z mobilnikom v roki, po katerem si s partnerji izmenjuješ nujne informacije in pripombe. Vsekakor pa bi ponovil osnovno: ni tako važna tehnična opremljenost, ampak ljudje okoli vas.