Krka je v hramu slovenske košarke, v katerem je bila morda odigrana zadnja košarkarska tekma, saj se bo Union Olimpija naslednjo sezono preselila v novozgrajeno dvorano v Stožicah, vodila od prve do zadnje minute. Bila je boljša v vseh elementih igre, tako da je njena zmaga povsem zaslužena. Lepo tekmo so malce skazili le nerazpoloženi sodniki, ki so z vrsto slabimi odločitvami vnesli nemir in nervozo v oba tabora.

Kljub 40-minutnem vodstvu Krke pa smo bili priče razburljivi tekmi in dramatični končnici. Gostje so namreč v zadnjih štirih minutah skoraj zapravili prednost devetih točk (73:64) in v sklepni minuti domačinom zmago ali vsaj izenačenje ponujali praktično na pladnju. Toda Union Olimpija, ki se je dve minuti pred iztekom časa približala na 72:75, je v zadnji minuti zgrešila kar pet poskusov za tri točke, tudi v zadnjem napadu, ko bi lahko z navadnim košem izsilila podaljšek, pa je bila večkrat nenatančna.

Vlatko Ilievski je bil s 25 točkami najboljši strelec tekme, toda pomoči pri soigralcih tokrat ni imel. Jaka Klobučar je dosegel deset točk, Sašo Obžolt zgolj šest ob metu za tri točke 0:7, Jure Lalić pa sedem ob le enem košu iz igre. Pri Krki je izstopal Goran Ikonić s 15 točkami.