Kako ste kot izkušen motokrosist zadovoljni z dosedanjo kariero in posebej z letošnjo sezono?

Ko se obrnem nazaj v svojo preteklost in ko pregledujem svoje dosežke, lahko ugotovim, da sem s svojim delom zadovoljen, saj sem z možnostmi, ki sem jih imel, in z vztrajnim delom dosegel veliko. Kar zadeva letošnjo sezono, pa stvari ne potekajo po predvidenem načrtu, saj sem si v pripravljalnem obdobju zlomil ključno kost. Trenutno se borim za to, da se vrnem v staro formo, in upam, da mi bo do tekme za SP v Orehovi vasi to tudi uspelo.

Kako je poskrbljeno za slovenski motokrosistični podmladek? Kaj delajo izkušeni dirkači oziroma tisti, ki so že sklenili kariero?

V Sloveniji se stvari okoli podmladka počasi izboljšujejo. Ustanovili smo prvo akademijo motokrosa v Sloveniji, kjer želim svoje izkušnje deliti s podmladkom, amaterji in izkušenejšimi vozniki. V sodelovanju z AMZS bomo letos že drugič julija organizirali poletno šolo motokrosa, ki bo namenjena otrokom od četrtega do štirinajstega leta. Več informacij o prijavi lahko dobite na www.saso-kragelj.com. Po končani tekmovalni karieri si zagotovo na tak način želim ostati v tem športu.

Kam v mednarodnem merilu se uvršča slovenski motokros?

Glede na število prebivalcev in število tekmovalcev v Sloveniji se zagotovo uvrščamo zelo visoko, saj imamo nekaj tekmovalcev, ki dosegajo dobre in odmevne mednarodne rezultate. Treba je vedeti, da to zahteva ogromno finančnih sredstev in veliko trdega dela. Financ za podporo tekmovalcev na mednarodnem merilu pri nas ni dovolj, zato se bojim, da bodo tekmovalci odhajali tja, kjer bodo lahko uresničevali svoje sanje.

Je pri nas ustrezna infrastruktura, dirkališča, tehnika?

Pri tem smo močni, imamo vse, kar imajo veliki, če se lahko tako izrazim. V Sloveniji je približno deset tekmovališč. Imamo svetovno znano stezo v Orehovi vasi, v Šentvidu pri Stični in Slovenskih Konjicah pa organizirajo dirke za evropsko prvenstvo. Sama tehnika oziroma motocikli so ponovno stvar vsakega posameznika, kam kdo lahko seže ali koliko si kdo lahko privošči.

Kakšni so vaši cilji v nadaljevanju kariere?

Kot sem omenil, po koncu tekmovalne kariere želim ostati v tem športu. Prizadevam se, da bi imel svoj poligon za vadbo. Trenutno pa še ne razmišljam o popolni prekinitvi z dirkanjem.