"Še enkrat čestitam reprezentantom. Očitno je to resnično generacija, ki lahko stopi korak višje. Ekipa je dokazala, da je mogoče s pravim odnosom storiti marsikaj in doseči še več. Slovenija je s tem dokazala, da je lahko tudi uspešna odbojkarska država," je ob dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Matjaž Kovačič.

Izjemno zadovoljen je seveda tudi direktor OZS Mitja Koželj in se še enkrat zahvalil vsem, ki so pripomogli k uspehu, med drugim tudi občini Maribor, ki je pomagala z dvorano Tabor, kjer so trenirali in igrali prvega od dveh kvalifikacijskih turnirjev. "Odločili smo se, da obdržimo reprezentanco skupaj, kolikor dolgo je to le mogoče. Dobili smo nekaj vabil za treninge in tekme. Verjetno se bomo v začetku avgusta odpravili v Kanado na vabilo njihove zveze, zatem še v Dubaj, kjer bo potekal prestižni turnir President's cup. Dobili smo tudi vabilo na nekaj tekem z reprezentanco Italije," je naštel možnosti priprav Mitja Koželj.

Selektor Veselin Vuković je izpostavil homogenost reprezentance. "Samo tako je možno dosegati dobre rezultate. Pohvale vreden je tudi odnos reprezentantov do dela in igre. Enak je bil tako na težki tekmi s Španijo kot na tekmi z Izraelom, ki je štela le za prestižno. To, kar smo naredili doslej, je le prva etapa," je poudaril Veselin Vuković in dodal: "Vsi vemo, da bo vedno manj tekem z reprezentancami tipa Madžarska in Izrael ter vedno več težjih preizkušenj proti resnim ekipam. Z uspehi naši standardi rastejo in na vse to smo dobro pripravljeni." Selektor se že veseli igranja v evropski ligi prihodnje leto, ker bo to najboljša priprava za evropsko prvenstvo. Slovenska reprezentanca bo igrala tudi na kvalifikacijah za olimpijske igre leta 2012 v Londonu. "Kvalifikacije za London bodo za nas predvsem učenje na poti h glavnemu cilju in vrhuncu sedanje generacije, uvrstitvi na olimpijski turnir leta 2016 v Riu de Janeiru," je pojasnil Vuković, ki je bil z igralci včeraj še na skupnem kosilu, imel sestanek z vodstvom OZS glede načrtov za prihodnost, danes pa bo odpotoval domov v Budvo v Črni gori.