Ob zaključku preiskave konec prejšnjega tedna so kriminalisti opravili šest hišnih preiskav, ena je bila opravljena na območju Policijske uprave Ljubljana, preostale pa na celjskem območju. Celjski kriminalisti so z obsežno preiskavo neupravičene proizvodnje in prometa z mamili začeli že oktobra lani. Pri preiskavi kriminalne združbe so uporabljali klasične metode policijskega dela ter prikrite preiskovalne ukrepe, s katerimi so bili pridobljeni dokazi o izvrševanju organiziranih oblik kaznivih dejanj.

Ugotovljeno je bilo, da so osumljenci z območja Velenja skrbeli za oskrbo odvisnikov od kokaina in amfetamina. Drogo so nabavljali od 29-letnega osumljena z ljubljanskega območja, ki je bil za tovrstna kazniva dejanja obsojen že leta 2003.

V celotni preiskavi je bilo zaseženo okoli 1000 gramov amfetamina in 250 gramov kokaina. Vrednost grama amfetamina na trgu je približno 10 evrov, vrednost grama kokaina pa se giblje med 60 in 80 evrov.

Pri hišnih preiskavah so kriminalisti pri dveh osumljencih našli več delov orožja in 105 pištolskih nabojev, za kar bo podana kazenska ovadba zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva ter uvedba hitrega postopka.