Gorazd Štangelj (Astana): Novomeščan srčno želi pomagati Albertu Contadorju pri obrambi lanske zmage: "O nastopu na Touru ne vem še popolnoma nič. V ekipi Astana naj bi se glede tega dogovarjali naslednji teden, a za osmega in devetega kolesarja v ekipi je popolnoma jasno, da ju bodo izbrali zadnji teden, to je konec junija. Dirk v juniju nimam v svojem koledarju. Že z Girom sem jih imel preveč. Sedaj se moram malo spočiti, potem bodo že povedali."

Grega Bole (Lampre): Minuli teden se je po podobni poškodbi, kakršno je staknila Petra Majdič, vrnil na dirke in v tretji etapi po Bavarski celo osvojil drugo mesto. Možnosti, da dirko po Franciji vozi v ekipi Lampre, so zelo velike. "Doslej mi nastopa na Touru ni potrdil še nihče, vendar če se bo pripravljenost tako dvigala, mislim, da bom šel. Če bo le zdravje. Najbolj sem vesel, da lahko dirkam. Drugega mesta v etapi res nisem pričakoval. Če me ne bi bilo v zaključkih strah zaradi posledic padca na dirki Pariz- Nica, bi lahko že na Bavarskem dosegel še več. Že prvo etapo bi lahko zmagal, če ne bi preveč zaviral," pravi Bole.

Kristjan Koren (Liquigas): "Toura verjetno ne bom vozil. Omenjen sem kot rezerva, a možnosti je izredno malo. Zares bi moralo priti do spleta posebnih okoliščin," je o možnostih nastopa na Touru že v prvi sezoni med profesionalci za trenutno vodilno ekipo svetovne kolesarske lestvice CQ omenil Kristjan Koren. Ivan Basso je že napovedal, da želi biti prvi po Pantaniju leta 1998, ki je v istem letu zmagal Giro in Tour.

Jani Brajkovič (RadioShack) Ker ameriška ekipa ni vozila na italijanskem Giru, je zlahka našteti vsaj deset kolesarjev, ki so v igri za nastop. Brajkovič je v ožjem izboru za devetega kolesarja, a bo moral imeti tudi veliko sreče, sicer bo znova ostal doma. Belokranjec ima pred Tourom na programu še dirko Po Švici. Za sabo ima že 40 tekmovalnih dni. Kar šest dirk, od tega pet etapnih, je letos že končal v prvi deseterici. Vseeno je malo možnosti, da vidi Tour.

Tadej Valjavec (Ag2r): Tudi če slovenska nacionalna protidopinška komisija OKS ukine suspenz, ki ga je uvedla UCI, je vprašanje, ali je Valjavec motiviran za nastop. Možnosti, da vozi v francoski ekipi, bi sicer imel zelo velike.

Simon Špilak (Lampre): Po tretjem mestu v skupnem seštevku dirke po Bavarski, kar je po zmagi na dirki po Romandiji še en veliki uspeh Prekmurca, ima drugi zaporedni nastop na Touru praktično zagotovljen.

Borut Božič (Vacansolil): Če organizatorji Toura odpovejo gostoljublje španski ekipi Caisse d'Epargne zaradi suspenza Alejandra Valverdeja, lahko povabijo nizozemsko ekipo.