Koncesijski akt za ureditev evidence v obliki javno-zasebnega partnerstva določa, da mora biti koncesionar registriran za opravljanje te dejavnosti, občina pa bo plačila vezala na dosežene rezultate. Kot je pojasnila načelnica oddelka za ravnanje z nepremičninami Simona Remih, se bodo finančna sredstva za izvedbo projekta zagotovila s prodajo zemljišč. Na pripombe predstavnikov Četrtne skupnosti Center, da javno-zasebno partnerstvo ni dobro zaradi varovanja podatkov o mestnem premoženju, Remihova odgovarja, da so podatki o nepremičninah iz zemljiške knjige in katastra dostopni vsakomur.

Samostojna svetnica Marjeta Vesel Valentinčič in Gregor Istenič (SD) sta opozorila na finančne posledice projekta, ki v gradivu niso predstavljene. Svetniki so tudi zavrnili več amandmajev Mihe Jazbinška (Zeleni Slovenije), ki meni, da je v javnem interesu zagotoviti dolgoročno izvajanje storitev "lokalne geodetske službe" in da je treba zemljišča najprej odmeriti in dodeliti.

Ljubljanski župan Zoran Janković je v izjavi za medije po seji poudaril, da je osnovni namen urediti evidenco premoženja, stroški za to pa še niso znani. Po njegovih besedah gre za okoli 115.000 parcel, ki jih je treba urediti v zemljiški knjigi.

Osnutek danes sprejetega odloka status posebnega namena predvideva za gozdove na Rožniku, Šišenskem hribu, Grajskem griču, Golovcu, Šmarni gori, Grmadi, Črnuški gmajni ter za manjše nižinske gozdove. Gre za 1440 hektarjev gozdov, od katerih je 1240 hektarjev v zasebni lasti, pojasnjuje načelnica oddelka za varstvo okolja Alenka Loose. S sprejetjem odloka se bo po njenih besedah ljubljanska občina zavezala, da bo razglašene gozdove postopoma odkupila, za kar bo potrebovala nekaj manj kot 11 milijonov evrov. Prav tako pa na leto predvidevajo za okoli 50.000 evrov odškodnin, do katerih so upravičeni lastniki gozdov, če bo njihov dohodek manjši zaradi omejitve gospodarjenja.

Osnutek odloka o štipendiranju, ki bo nasledil sedaj veljavni pravilnik, nasprotno kot pravilnik predvideva različno višino štipendij za dijake in študente. Za dijake se tako mesečna višina štipendij s 179 evrov znižuje na 110 evrov, za študente dodiplomskega izobraževanja in magistrskega študija ostaja 179 evrov, za podiplomske študente pa se s 179 evrov zvišuje na 213 evrov. Prav tako osnutek predvideva višjo štipendijo za študij v tujini, ki se s sedanjih 358 evrov zvišuje na 426 evrov.

Kot je pojasnila načelnica oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje Marija Fabčič, so mestne štipendije za dijake znižali zato, ker so bile bistveno višje od podobnih Zoisovih štipendij, ki jih podeljuje država. Osnutek odloka po njenih besedah tudi natančneje kot sedaj veljaven pravilnik opredeljuje merila za dodelitev in ohranitev štipendije.