"Sebastian je dobro prišel v moje zavetrje, postavil se je poleg mene, a sem mu pustil dovolj prostora, da je še lahko ostal na stezi. Potem je nenadoma zavil proti meni in seveda sva se dotaknila. Škoda, takšna trčenja so nepotrebna, zlasti če gre za moštvena kolega. Ne morem reči, da me je to stalo zmage, vsekakor pa bi bil lahko uvrščen kakšno mesto višje. K sreči je bilo poškodovano le sprednje krilce in sem po postanku lahko obdržal tretje mesto," je povedal zelo razočarani Mark Webber, ki je dirko začel z najboljšega startnega mesta in potem za seboj, sicer s težavo, le zadrževal hitrega Hamiltona, Buttona in ne nazadnje tudi Vettla.

Nemec seveda na trčenje gleda drugače, saj ni pripravljen prevzeti krivde za tako "neumen" manever na svoja pleča. "Saj je vse vidno na zaslonu. Bil sem poleg njega, notranji del prihajajočega ovinka je bil moj, osredotočil sem na zaviranje, nenadoma pa sem začutil udarec in že me je vrtelo po stezi," je povedal Sebastian Vettel, ki je po tem, ko sta oba zapeljala s steze, le za las še zgrešil Webbrov dirkalnik, imel pa je toliko časa, da je še dvignil moštvenemu tovarišu roko v pozdrav.

Do takrat hiter Hamilton kar ni mogel verjetni svojim očem, ko je videl, kaj se dogaja pred njim, darilo "rdečih bikov" pa je seveda zgrabil z obema rokama. "Vesel sem prve zmage v sezoni, saj sem se zanjo moral kar potruditi. Prvi postanek je bil slab, nekaj se je zataknilo pri zadnjem desnem kolesu. Čeprav sem bi v določenih delih dirke hitrejši, nikoli nisem mogel zares napasti. A take ponujene priložnosti na dobiš pogosto. Zato sem tudi pri prehitevanju z Jensonom tvegal, a sva bila oba dovolj previdna, da nisva tudi midva zletela s steze," je bil zadovoljen Lewis Hamilton, ki je zmago ob 50. rojstnem dnevu podaril očetu Johnu. Tako Hamilton kot Button sta imela ob koncu težave, saj jima je zmanjkovalo goriva.

Da so preostali tekmeci imeli slabe karte v rokah, potrjuje tudi dejstvo, da četrtouvrščeni Nemec Michael Schumacher (Mercedes) ni izrabil težav Marka Webbra, saj si je do takrat nabral preveč zaostanka, poleg tega pa sta z moštvenim kolegom Nicom Rosbergom le stežka zadrževala druge tekmece za seboj. Med njimi ni bilo "jubilanta" Ferrarija, rdeči so namreč slavili 800. dirko. Španec Fernando Alonso je na primer večino dirke potreboval, da je prehitel novinca Vitalija Petrova (Renault), pri tem pa celo rahlo trčil vanj, da je moral Rus v bokse po novo pnevmatiko, s čimer je izgubil nekaj točk. Naslednja dirka bo na sporedu 13. junija v Montrealu v Kanadi.