Ste pričakovali direktno uvrstitev na evropsko prvenstvo?

Ko sem se pogovarjal za posel v slovenski reprezentanci, sem se zavedal, kakšno kakovost imajo fantje. Če tega ne bi vedel, bi se danes sončil v svoji Budvi. A če sem iskren, o rezultatu nisem razmišljal. Iz objektivnih razlogov namreč nismo imeli veliko časa za priprave. Moja naloga je bila predvsem, da reprezentanci vcepim zmagovalno miselnost, da bo zmožna zmagovati velike tekme.

S čim ste najbolj zadovoljni?

Fantje si s svojim trudom, odnosom, profesionalnostjo in kakovostjo to zaslužijo, to je pokazala predvsem tekma proti odlični in izkušeni Španiji, prepričan sem, da bi, če bi igrali tako kot proti njim, padle še močnejše reprezentance. Seveda pa je to le začetek neke poti.

Izkazalo se je tudi vodstvo odbojkarske zveze.

Zagotovilo nam je vse, kar potrebujemo. Z nami so ljudje, ki dan in noč skrbijo za nas. Pomočniki, statistik, zdravnik, maser, vsi so bili predani svojemu delu. Seveda pa so na prvem mestu igralci, sam sem jim s svojimi izkušnjami le pomagal. Še posebno bi izpostavil Dejana Vinčiča, Matevža Kamnika in kapetana Tineta Urnauta, ki so se pokazali kot vodje.