"Imel sem veliko trenerjev iz drugih držav, toda menim, da Slovencem ustreza ravno trener, kot je Veselin Vuković. Ne bom rekel, da prej nismo dobro delali, a gotovo ne tako dobro kot zdaj. Veliko pripomore k temu, da vsi Veselina zaradi njegovih dosežkov v preteklosti izjemno cenimo. K dobrim igram pripomore tudi delo preostalih članov strokovnega štaba, seveda pa ne smem pozabiti zveze, ki nam je res omogočila, da nam ničesar ne manjka," je pohvale na račun selektorja Veselina Vukovića in na delo odbojkarske zveze podal najstarejši član in libero reprezentance Sebastijan Škorc.

Odločilno tekmo so precej bolje začeli Španci, ki so dobili prvi niz, a nato je bilo vse v znamenju Slovenije. Čeprav so slovenski reprezentanti dosegli velik uspeh, jim selektor ni dovolil nobene zabave. Precej drugače se v Tel Avivu vedejo denimo madžarski reprezentanti, ki so na drugi kvalifikacijski turnir prišli kar na krajši dopust, saj vse dneve preživijo na plaži, zvečer pa za "rekreacijo" odigrajo še odbojkarsko tekmo.

V slovenskem taboru se je z igro predvsem izkazala trojka Tine Urnaut-Matevž Kamnik-Dejan Vinčič, ti bodo zaradi svoje mladosti še mnoga leta nosilci izbrane vrste. "Lahko samo rečem, da bomo na prvenstvo odšli, da pokažemo svojo igro. Če jo bomo, bo najbrž prišel tudi rezultat. A do prvenstva je še nekaj časa, do novih klubskih priprav pa bomo lahko uživali v teh uspehih. Pred sezono nisem niti v sanjah mislil, da bo tako uspešna. Zaključni turnir z Bledom, evropsko prvenstvo z reprezentanco. Naredili smo velike stvari, mislim, da odbojka v Sloveniji postaja ekipni šport številka ena. Odlično vzdušje, ki smo ga imeli v klubu, smo prenesli v reprezentanco, v kateri smo fantastično delovali. Bo pa take uspehe težko ponoviti, saj jih je vedno teže braniti kot doseči," je bil nad letošnjo sezono navdušen Dejan Vinčič, ki ga je prvo noč v Izraelu zvilo v hrbtenici, a je za tekme stisnil zobe in igral pod vplivom protibolečinskih tablet. "Tako kot je bila sezona uspešna, je bila tudi naporna, napori pa se prav gotovo poznajo v našem zdravstvenem stanju. Sam sem si že na končnem turnirju poškodoval gleženj, bolečine pa so se nato prenesle na druge dele telesa. Tukaj me je uščipnilo v hrbtenici," je sklenil Vinčič.

V slabem spominu pa je minuli reprezentančni ciklus ostal ženski odbojkarski izbrani vrsti. V svoji skupini so bile boljše le od Švedinj.

Kvalifikacije za EP, drugi turnir, moški, sobota: Španija - Slovenija 1:3 (25, -14, -26, 21), Izrael - Madžarska 3:0 (21, 17, 21), nedelja: Madžarska - Španija, Slovenija - Izrael, vrstni red: Slovenija 10, Španija 8, Madžarska in Izrael po 6, ženske, sobota: Slovenija - Romunija 0:3 (-11, -19, -22), nedelja: Švedska - Slovenija 1:3 (-20, -20, 19, -18), Romunija - Belgija, vrstni red: Romunija 6, Belgija 5, Slovenija 4, Švedska 3.