* Športni center Hadar Yosef, gledalcev 350, sodnika: Gjurov (Bolgarija), Amasiadis (Grčija).
* Slovenija: Pajenk, Šket, Gasparini 23, Kamnik 6, Vinčić 2, Jakopin 1, Škorc, Urnaut 3, Radovič 7, Fabjan, Ropret 2, Komel 13.
* Izrael: Osokin, Faiga 4, Schwartz, Bar Netzer 1, Hilman 10, Nutkevitch, Dadon 6, Goren 2, Ben Gal 6, Weisman, Shafranovich 8, Sokolov 3.

"Nočemo prodajati ugleda, delo moramo opraviti profesionalno. Čeprav smo se že uvrstili na evropsko prvenstvo, hočemo tekmo dobiti. Pa tudi z igralci, ki so do zdaj igrali manj. Tudi z drugo postavo, če jo sploh imamo, smo boljši od Izraela," je pred tekmo dejal izkušeni Dragan Radovič. A take tekme so za reprezentanco, ki je cilje že dosegla, vedno nevarne. Še posebno, če je tekmec tako motiviran, kot je bil tokrat Izrael. Igral je pred domačimi gledalci, se boril za tretje mesto in častno slovo od zanj neuspešnih kvalifikacij. Pred njihovim začetkom so namreč verjeli, da lahko osvojijo drugo mesto, kot tekmeca v boju za njega so omenjali prav Slovenijo.

Slovenski selektor Veselin Vukovič je tekmo začel z liberom Alešem Fabjanom, debitantom v reprezentanci, na igrišču pa je bil tudi Mitja Gasparini, ki je na prejšnjih tekmah igral manj. V začetni postavi so bili še Radovič, Alan Komel, Tine Urnaut, Matevž Kamnik in podajalec Dejan Vinčić.

Začetek je bil izenačen, nobena izmed ekip si pred vhodom v končnico ni priborila večje prednosti od dveh točk, prvi je to uspelo Sloveniji, pri kateri je točke nabiral predvsem Gasparini. Vukovićevi izbranci so povedli z 21:18, kar je bilo dovolj za vodstvo 1:0, saj so domači do konca osvojili le še dve točki in še ti po sreči.

Gasparini je nadaljeval z luknjanjem tekmečeve obrambe tudi v drugem nizu, pri tem pa se mu je pridružil še Radovič. Oba sta tudi odlično servirala (Gasparini je dosegel tri ase zapored), tako da je bilo ob prvem tehničnem odmoru 8:5, le nekaj trenutkov zatem 11:5. Pri rezultatu 12:6 je Urnauta zamenjal Vid Jakopin. Čeprav ni bil prav ničesar kriv, pa se je zdelo, kot da bi to moštvo zmedlo. Izraelci so se približali na 10:13, toda po točkah Vinčiča, Radoviča in bloku Komela je bilo ob drugem tehničnem odmoru že spet šest točk prednosti. V igro je nato vstopil še drugi debitant, podajalec Gregor Ropret, ki je uspešno zamenjal Vinčića. Slovenci prednosti namreč tudi po njegovi zaslugi niso izpustili iz rok.

Da se Slovencem mudi v mesto proslavit super uspešne predstave, je dokazal začetek tretjega niza, v katerem so po servisih Komela prišli do treh točk prednosti (4:1). A Izraelci se niso hoteli vdati. S petimi zaporednimi točkami so prišli do vodstva 6:4, pozneje tudi do 11:7, tako da je moral Vuković svoje varovance prvič poklicati k sebi. Njegovi nasveti pa so zalegli, kmalu je bilo na semaforju 12:12. Izrael se je nato nekaj časa še upiral, a na koncu vendarle moral priznati premoč boljšim. Predvsem prvemu "bombarderju" Gaspariniju.