V skupnem seštevku je bil drugi Španec David Arroyo Duran (Caisse d'Epargne), ki je zaostal minuto in 51 sekund, tretji pa Bassov klubski kolega in rojak Vincenzo Nibali (+2,37).

Edini slovenski predstavnik na dirki, član moštva Astana Gorazd Štangelj, je bil 107. z več kot dvema minutama in dvema sekundama zaostanka, dirko pa je končal na 92. v skupnem seštevku z več kot tremi urami in 20 minutami zaostanka.

Larsson je za dve sekundi ugnal Italijana Marca Pinottija (HTC-Columbia), tretji pa je bil Kazahstanec Aleksander Vinokurov (Astana) s 17 sekundami zaostanka. Basso je bil 15., 42 sekund za Larssonom.

Dvaintridesetletni Basso je osvojil prvo veliko zmago po 18 mesečni odsotnosti, saj so ga vse od prve zmage na Touru pred štirimi leti povezovali z zloglasnim dopinškim škandalom Puerto. Leta 2007 je bil suspendiran, potem pa so mu dovolili nastopati in je leta 2008 začel poganjati pedala za ekipo Liquigasa. Na dirki po Franciji je bil drugi leta 2005 in tretji leta 2004, na španski Vuelti pa je bil četrti leta 2009.

Meter in 83 centimetrov visoki Basso je ob izdatni pomoči svoje ekipe prvi korak k skupni zmagi na letošnjem Giru opravil 23. maja, ko so se kolesarji spopadli z izredno zahtevno, 222 kilometrov dolgo 15. etapo od Mester do Monte Zoncolana. Etapo je dobil Basso ter z osmega mesta napredoval na tretje. Pet dni pozneje in tri dni pred koncem letošnje dirke pa je že padla odločitev o zmagovalcu.

Basso je namreč z drugim mestom na zahtevni gorski etapi od Brescie do Aprice za slabo minuto prevzel skupno vodstvo ter po 19. etapi le oblekel rožnato majico. Njegovo moštvo je pripravilo napad na najtežjih klancih na Mortirolo, ritmu Italijanov Bassa, Nibalija in tedaj etapnega zmagovalca Micheleja Scarponija pa ni mogel slediti nihče. Basso si je tedaj priboril 51 sekund prednosti pred Arroyo. Dan pozneje pa je v etapi s ciljnim vzponom na prelaz Tonale in s tretjim mestom še okrepil skupno vodstvo.

"Letošnji Giro je bil izjemno zahteven in težak. Ta zmaga mi zato pomeni veliko več kot prva, saj je bila dirka res spektakularna. Velika zahvala pa gre moji ekipi. Opravili so fantastično delo," je povedal Basso.