Dve tretjini dirke je kazalo, da bo formula 1 doživela ponovitev zadnjih dirk v Španiji in Monaku. Spet je bil že v kvalifikacijah najhitrejši Webber. Za njim so se uvrstili Hamilton, Vettel in Button. Vrstni red iz kvalifikacij je obveljal tudi po startu in prvih 15 krogov, ko so se dirkači Red Bullov in McLarnov vozili v ospredju, za njimi pa sta imela interno bitko Mercedesova nemška dirkača Michael Schumacher in Nico Rosberg.

Prvi postanek pri mehanikih je le malenkostno spremenil vrstni red. Webber je ostal v vodstvu, na drugo mesto pa se je po zaslugi krajšega postanka in spretnejših mehanikov prebil Vettel. Tako je bila vodilna četverica razvrščena po ekipnih parih - do 42. kroga.

Takrat se je Vettel odločil za napad na moštvenega kolega in naredil usodno napako. Ko sta bila dirkalnika vštric, je Nemec nenadoma zavil desno in zadel vodilnega Webbra. Sam se je pri tem zavrtel, z zlomljenim krilcem in počeno zadnjo desno pnevmatiko je končal v pesku. Webber je moral zapeljati s steze, se v izteku zavoja komajda še enkrat izognil Nemcu, v naslednjem krogu pa je moral po nov nos dirkalnika v bokse. Sanj o tretji zaporedni zmagi je bilo konec, vajeti pa sta prevzela McLarnova dirkača.

Webbrova prednost je bila vseeno tolikšna, da se je na stezo vrnil na tretjem mestu, pred Schumacherjem. Ta je do konca dirke uspešno odbijal napade mlajšega rojaka v moštvu ter obdržal četrto mesto, McLarnovca pa nista ponovila napake tekmecev iz Red Bulla in sta kljub ostremu boju in majhni končni razliki potrdila dvojno zmago. V 50. krogu je za trenutek vodstvo prevzel Button, a je Hamilton že v naslednjem zavoju spet prišel do prvega mesta.

"Dirka je bila kar razburljiva. Na trenutke je spominjala na kakšen akcijski film," je dejal zmagovalec. Precej slabše volje kot svetovni prvak iz leta 2008, ki je prišel do prve zmage v tej sezoni, je bil Webber, ki pa ni hotel javno obtožiti moštvenega sotekmovalca. "Včasih se takšne stvari zgodijo. Oba sva bila spredaj ... A takrat je bilo do konca še precej in še marsikaj bi se lahko zgodilo," je dejal Avstralec.

Kljub nerodnosti Vettla je Webber obdržal vodstvo v SP. Ima 93 točk, Button se je z današnjim drugim mestom pomaknil tudi na skupno drugo z 88, tretji je današnji najhitrejši Hamilton s 84 točkami. Prvi Ferrarijev Fernando Alonso, ki je odpeljal dirko v ozadju, saj je z 12. startnega mesta napredoval le do osmega, je v skupnem seštevku zdaj četrti z 79 točkami, Vettel je ostal pri izkupičku po monaški dirki (78).

Naslednja dirka za SP bo VN Kanade v Montrealu 13. junija.