Za dirko ste zagotovo močno motivirani.

Seveda. To je največja enodnevna dirka pri nas. Za Slovence je to malo svetovno prvenstvo. Še posebno za kolesarje mojega tipa. Marko Kump je podoben in za njim stoji močna Adria Mobil. Podobna sta tudi Matic Strgar in Blaž Furdi. Kristjan Koren bo skoraj zagotovo kapetan Liquigasa, saj je tudi močan v takih zaključkih.

Trasa z začetnimi krogi na Bašelj in tremi zaključnimi v Kranju je izjemno razgibana. Menite, da bo zares prišlo do šprinta manjše skupine?

Dirka se bo zagotovo lomila. Z napadi bodo poskušali kolesarji domače Save, Radenske Zheroquadra, a zelo veliko možnosti je, da pobegi ne bodo uspešni. ISD bo zagotovo delala za Viscontija, Adria Mobil za Kumpa.

V začetku aprila ste slavili na VN Pino Cerami v Belgiji. Od 23 slovenskih zmag je to druga največja za slavjem Simona Špilaka po Romandiji. In Grega Bole je bil včeraj na Bavarskem z drugim mestom zelo blizu, da bi skočil vmes.

To je res. Zmagati na takih enodnevnih dirkah, kot je Cerami ali seveda tudi kranjska klasika, je posebna čast. Za kraje je taka dirka vedno praznik, vsako leto. Ljubitelji kolesarstva to znajo še posebno ceniti.

Trenutno ste tretji Slovenec za Brajkovičem in Špilakom na svetovni lestvici CQ, s 13. mestom pa najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici Evropa Toura, torej kolesarjev izven 18 Pro Tour ekip. Giovanni Visconti bo v Kranju vozil z belo majico vodilnega na tej lestvici, včerajšnji zmagovalec etape Gira v Aprici Michele Scarponi je denimo deveti.

Tudi moje tihe sanje so, da bi oblekel belo majico. Za kolesarje ekip našega razreda pač tudi to nekaj pomeni. Visconti to kaže. Moja značilnost je, da sem vsako pomlad dober, že lani sem bil dolgo okoli desetega mesta. Ker zadnje tri tedne nismo veliko nastopali, se sedaj nadejam, da se bom z nizom dirk vključno z VN Kranja začel dvigovati.

Se obeta dvoboj z Viscontijem? Lani vas je premagal na etapi slovenskega Toura na ljubljanskem gradu, ko ste bili tretji, še za Gregom Boletom. V Kranju je že zmagal leta 2004, potem se je začel slovenski niz; Martin Hvastija - 2005, Boštjan Mervar - 2006, Borut Božič - 2007, Grega Bole - 2008, Gašper Švab - 2009. Ga lahko nadaljujete?

Treba je vedeti, da je Visconti eden najboljših na svetu za tak zaključek, kot je v Kranju. Je zelo vsestranski, za sabo ima močno ekipo. Bomo pa videli, kako blizu mu bom. Težki krogi pod Storžičem mi ustrezajo.

Bliža se tudi 17. dirka Po Sloveniji.

Naša ekipa Carmiooro ne vozi. Šef se je pogajal za nastop, a je naposled zaradi boljših pogojev v istem terminu izbral dirko na Nizozemskem, ki jo prenaša Eurosport. Meni je žal. Bomo pa v nedeljo tu odpeljali Po ulicah Kranja.