Šesti Festival kratkega filma FF600 letos prinaša 156 filmov iz 18 držav, od teh jih je v tekmovalnem programu 45, in med njimi sta tudi Lisica v lisičjem jeziku ter Lovec oblakov režiserja Mihe Knifica. Lovec oblakov bo tako predvajan v zaključnem bloku zadnjega večera festivala, v petek 28. maja tik pred razglasitvijo zmagovalcev ob 19. uri.

Lovec oblakov, ki nam ponudi vpogled v svet brez vrednosti, z dekadentno družbo, kjer je le globoko v nekaterih posameznikih še kanček človeškosti, je na Slovenskem filmskem festivalu osvojil kar dve Vesni za svoj film Lovec oblakov (za najboljši kratki film in za najboljšo scenografijo, poleg tega pa je bil deležen še posebne omembe žirije). Premierno pa je bil predstavljen tudi na nemškem filmskem festivalu Cottbus.

Močna igralska zasedba v Lovcu oblakov - Boris Cavazza, Sebastjan Cavazza, Emil Cerar, Elena Pečarič, Wale Ojo in številni drugi, še dodatno poveča užitek ob gledanju futurističnega filma Mihe Knifica. Film je nastal v koprodukciji s Filmskim skladom Slovenije in Studiom Arkadena in je posvečen Vilku Filaču, direktorju fotografije in enemu največjih slovenskih 'filmarjev' vseh časov (poznan je po delu z režiserjem Emirjem Kusturico, saj je sodeloval pri skoraj vseh njegovih filmih), ker je bil to eden njegovih zadnjih slovenskih filmov.