Za neposredno uvrstitev na prvenstvo so jih sicer najbrž že zapravile, toda drugo mesto, ki pelje v dodatne kvalifikacije je realno dosegljivo. Zato bo potrebno premagati Belgijo in Švedsko, prvo mesto pa naj bi bilo rezervirano za gostiteljice, ki so bile najboljše že v Belgiji.

"Naše možnosti za drugo mesto so realne. Za njega se bomo borili z Belgijo, s katero smo pri njih doma nekoliko nesrečno izgubili. Toda tudi če bi jo premagali, bi to morali v Constanci storiti še enkrat. Menimo, da smo zmožni tega, čeprav bo potrebno igrati boljše kot na prvem turnirju. Ne smemo pa podcenjevati niti Švedske, ki zna biti zelo nevarna. Po turnirju v Belgiji smo na treningih poskušali odpraviti pomanjkljivosti, bomo videli, ali nam je to uspelo. Dekleta so pridna, moram jih pohvaliti za pristop, prav zaradi njihove marljivosti sem optimist," je pred odhodom v Romunijo dejal selektor Kozamernik, ki je na treningih pri dekletih poskušal popraviti blok in pa "prvi tempo".

Selektor v Romunijo pelje iste igralke, kot jih je v Belgijo, odločil se je le za eno spremembo. Namesto Marine Barič mu bo tokrat na razpolago Mihaela Planinšec, bolj pomembno pa je, da bo lahko računal tudi na Anjo Zdovc, ki zaradi poškodbe na prvem turnirju ni mogla igrati.

"Vprašanje, koliko nam bo lahko pomagala, saj je šele včeraj prvič normalno trenirala. Po odmoru bo najbrž potrebovala nekaj časa, da pride v formo," Kozamernik ni povsem prepričan, da bi igralka, ki si kruh služi v Franciji, lahko izdatnejše pomagala.

Optimistično na turnir gleda tudi kapetanka Karmen Kočar: "Od prvega turnirja smo pričakovale nekaj več. A dejanske moči ekip, so bile povsem obrnjene, kot smo predvidevali. Izkazalo se je, da so Romunke najmočnejše, me in pa Belgije pa enakovredne v boju za drugo mesto, čeprav se tudi Švedinj ne sme kar tako odpisati. Na prvi tekmi proti Belgijkam so odločale malenkosti, kljub porazu pa smo zabeležile aktiven rezultat, ki nam da je možnosti," ni izgubila upanja Kočarjeva, ki se zaveda, da bo že prva tekma proti Belgijkam odločilnega pomena: "Dobro smo se pripravile in verjamemo vase. Pozna se sicer, da je ekipa pomlajena, da ni z nami Sonje Borovinšek in Maje Guštin, da Marina Cvetanovič igra na drugem položaju, da je Valentina Založnik še ne izkušena. Vse te malenkosti so se nam v Belgiji poznale, upamo pa, da bo v Romuniji vendarle boljše.