Razpoloženje v slovenskem taboru je na zelo visoki ravni, čeprav jih je v prestolnici Izraela dočakala megla in velika sopara. Izbranci Veselina Vukoviča so prepričani v svoje sposobnosti in računajo, da jih bodo še enkrat pokazali. Španci so najbrž edini kandidati, da jim preprečijo neposredno uvrstitev na Češko in Avstrijo, a vsekakor bodo morali biti zbrani in resni tudi v tekmah proti Madžarski in Izraelu, ki se že v Mariboru nista pokazali kot lahek zalogaj (Španci so proti Madžarom celo izgubili niz, ki bo na koncu za njih lahko usoden), zdaj pa bosta še nevarnejši.

"Pričakujem, da bo turnir v Tel Avivu mnogo bolj izenačen kot v Mariboru. Med ekipami ni več neznank, tako da bodo prav vse nevarne. Nikogar ne smemo podceniti, nikogar preceniti. V Mariboru smo dobili veliko samozavest, ki jo vsekakor tu ne smemo izgubiti. Če bomo ponovili igro s slovenskega turnirja, se nimamo česa bati, tudi če Španci pridejo v Tel Aviv s popolno postavo," je dejal selektor Vuković, ki ničesar noče prepustiti naključju. Tako je pred večernim treningom svojim varovancem prepovedal piti hotelsko vodo, pomočniku Tinetu Satlerju pa je ukazal, da naj odide v supermarket v bližini hotela po ustekleničeno tekočino. Zdravstvenih težav, ki jih do zdaj ni imel veliko, si namreč nikakor ne želi.

Igralci so dobro prestali dolgo pot (Maribor-Dunaj-Tel Aviv) in komaj čakajo, da se turnir začne. Vsi si želijo, da bi zasedli prvo mesto, se neposredno uvrstili na prvenstvo, si s tem zagotovili nekoliko daljši poletni odmor, saj bi se izognili septembrskim kvalifikacijam. Zavedajo, da so v dobrem položaju, toda še zdaleč ne mislijo, da je vse odločeno.

"Takoj po koncu mariborskega turnirja smo pozabili, kaj se je tam dogajalo. Glave smo že preklopili na izraelski turnir in se poskušali čim bolj pripraviti za njega. Časa, da bi kaj posebnega naredili nismo imeli. Opravili smo regeneracijski trening, trening uigravanja, nekaj časa pa smo posvetili tudi servisu in sprejemu. Mislim, da smo vse opravili, kot je treba, tako da optimistično čakamo prvo tekmo. Trenutno je za nas samo ona tudi pomembna. Vse misli samo osredotočili na Madžarsko, Španija in Izrael nas zdaj še ne zanimata. Gremo tekmo po tekmo, nimamo računic, jasno pa je, da so za nas vse tri tekme enako pomembne. Vsekakor pa nas ne čaka lahko delo, saj je turnir na tujem povsem nekaj drugega kot doma," je svoje razmišljanje predstavil najbolj izkušeni reprezentant Sebastjan Škorc.

Slovenci se bodo v petek pomerili z Madžarsko, ki je v Mariboru premagala samo Izrael, v soboto s Španijo, v nedeljo pa še z Izraelom.