Izbranci selektorja Bojana Raka so v petih dvobojih štirikrat zmagali (Iran, Anglija, Luksemburg, Tajska) in izgubili proti Slovaški. To jim je prineslo drugo mesto v skupini, njihova končna uvrstitev pa bo najmanj 36. mesto. Da bi si za naslednje svetovno prvenstvo zagotovili nastop v elitni skupini, bodo morali zmagati še tri tekme, kar ni nemogoče. Njihov prvi tekmec bo reprezentanca, ki je v eni izmed treh drugih predtekmovalnih skupin zasedla tretje mesto, gotovo pa ne bo nepremostljiva ovira.

"Storili bomo vse, da dobimo vse tri tekme, zato možnosti obstajajo. Je pa vprašanje, kaj bi v elitni skupini sploh počeli. Realno tja ne spadamo, naše mesto je v drugi kakovostni skupini," je pošten najboljši slovenski igralec Bojan Tokič, ki dodaja, da reprezentanca zaenkrat ni storila nobenega čudeža, reči je opravila natanko tako, kot je pričakovala.

"Prav vse je šlo po načrtih, tako bi bilo, če bi poleg Slovaške izgubili tudi proti Angliji, ki je višje rangirana reprezentanca od nas. Mogoče bi lahko presenetili tudi Slovake. Mitja Horvat je imel priložnosti, da bi prispeval tretjo točko, vendar jih ni izkoristil. A realnost je pač taka. Mi smo zaenkrat premalo kompaktna ekipa, da bi lahko premagovali reprezentance, ki imajo tri izenačene igralce," pravi Tokič.

Slednji je eden redkih igralcev, ki na prvenstvu še ni zabeležil poraza. To je vsekakor lep dosežek, toda tudi sam priznava, da zaenkrat ni imel tekmecev, da bi tak dosežek lahko opeval: "Svoje delo sem opravil profesionalno. Dobil sem vse dvoboje, kar v nobeni konkurenci ni lahko. Da pa bi se lahko hvalil, bi bilo potrebno premagati kakšnega boljšega tekmeca."

Kljub temu, da od ženskega dela reprezentance ni nihče pričakoval, da bi sledil moškemu in se v skupini uvrstil med najboljše tri ter se s tem izognil boju za obstanek, pa njegovi rezultati vendarle ne morejo dobiti pozitivne ocene. V petih tekmah so Slovenke nekoliko presenetljivo premagale le Avstralijo, v dvobojih z Estonijo in Grčijo (izgubile so tudi proti Novi Zelandiji in Braziliji), kjer bi bilo realneje pričakovati zmago, pa so bolj ali manj odpovedale. Dejstvo, da nastopajo z mladinko Nino Pavlin, se najbrž pozna bolj, kot je pred odhodom na prvenstvo napovedoval selektor Darjan Vizjak. Estonke in Grkinje v svojih ekipah nimajo igralk kitajskega rodu, ki so najbolj skrbele Vizjakove izbranke.