Tako kot Fak pa je pod pritiskom tudi slovensko biatlonsko vodstvo. Ob morebitnem Fakovem ne za Slovenijo bi težko vsaj nekaj časa prenesli nekaj posmeha, čeprav je jasno, da bi bil za Pokljuko in njihov biatlonski center prav Fak dobra molzna krava, pa še trenerji bi kaj zaslužili.

V enem od slovenskih medijev smo že po biatlonskem dnevu na Pokljuki prebrali novico z naslovom Fak ni držal besede. V kakšni situaciji ste trenutno? Ste se že odločili?

Nisem se še odločil. Tako tudi nobene novice ne more biti o tem. Tudi z nikomer se nisem pogovarjal o tem. Z nikomer nisem govoril in nihče me ni nič vprašal. Trenutno sem v povsem nevtralni situaciji.

Pa obstaja možnost, da boste tekmovali za Slovenijo?

Možnosti seveda so. Bi pa rad to naredil v dobri atmosferi. Da ne bo preveč hude krvi. In če se odločim za Slovenijo, da mi na Hrvaškem ne bodo ovirali nastopa.

Na podlagi česa se boste odločili?

Trenutno čakam na sestanek vodstva hrvaške biatlonske zveze in vodstva slovenskega biatlona. Potem bom vedel vse in se bom lahko odločil. Z Borutom Nunarjem sem se pogovarjal glede pogojev, tudi plače, kakršno bi imel, a nekatere stvari še niso jasne. Po tistem bom odločitev objavil tudi v medijih. Pri tem čakanju na odločitev imam že sam dovolj vsega. Rad bi se le posvetil treningu.

Če ostanete na Hrvaškem, boste še trenirali s slovensko reprezentanco?

Ne verjamem. Si pa glede nadaljevanja svoje kariere ne morem privoščiti, da bi ostal brez takega trenerja, kot je Uroš Velepec. To bi bila težka napaka. Na Hrvaškem nisem zahteval denarja, ampak me je zanimalo predvsem, kakšne pogoje bom imel za trening. Nima smisla, če sem ne vem kakšen talent, pa tega brez pravih pogojev ne bom mogel izkoristiti.

Pretekli konec tedna ste že trenirali na Pokljuki. S slovenskimi biatlonci?

Ja, tako je. Bil sem na pripravah od četrtka do nedelje.