Osnovni cilj Slovenije je bilo sprva vsaj drugo mesto in uvrstitev v jesenske dodatne kvalifikacije, a po odličnem uvodnem turnirju ima četa Veselina Vukovića lepo priložnost za prvo mesto v skupini A in direktno uvrstitev na EP. Drugi turnir bo v Izraelu potekal od petka 28. maja do nedelje 30. maja. Po končanih tekmah v Mariboru smo za kratek pogovor zaprosili Mitjo Gasparinija, ki še ne ve, kje bo nadaljeval klubsko kariero.

Odlično delo v reprezentanci ste dokazali tudi na zadnji dan prvega dela kvalifikacij, ko ste rutinirano premagali evropske prvake iz leta 2007.

Res je. Za tekmo s Španijo smo se pripravili najbolje do sedaj. Vemo, kaj pomenijo Španci, in odigrali smo po načrtih. Dokazali smo, da smo boljši od njih.

V projekt reprezentance so veliko več vložili tudi pri odbojkarski zvezi. Kako vi vidite sedanje dogajanje okoli izbrane vrste v primerjavi s prejšnjimi leti?

Priznati moram, da je selektor Veselin Vuković prinesel napredek, in da smo vsi skupaj storili korak naprej.

Kako je z vašo klubsko prihodnostjo? Boste ostali v Grčiji?

Moja klubska prihodnost je v zraku in v tem trenutku ne morem povedati nič konkretnega. Kar se tiče vrnitve v Grčijo, ne vem nič. Tudi to je v zraku.

Vas je pred morebitno vrnitvijo v Grčijo kaj strah tamkajšnjih neredov?

Že ko sem bil v Grčiji, so bili neredi, a vsaj v Solunu, kjer sam jaz igral, jih ni bilo. Tako se tega ne bojim.

V vašem nekdanjem klubu ACH Volleyju so imeli letos nepozabno sezono.

Fantje so si zaslužili "final four", zato so tam tudi igrali. Vsa čast igralcem za ta uspeh. Zaslužili so si ga za trdo delo in to ne samo za to sezono, ampak tudi za delo v prejšnjih letih.

Kako je z vašim zdravjem? Imate še kakšne težave s kolenom?

Moje zdravje je redu. Koleno je zdržalo celotno sezono. Doktor Veselko je pri operaciji mojega kolena napravil res dobro delo.