Več kot 100.000 delničarjev NKBM bo na junijski skupščini med drugim odločalo o imenovanju nadomestnega člana nadzornega sveta, potem ko je novembra lani iz njega zaradi imenovanja v upravo NLB odstopil Marko Jazbec. Nadomestni član bo kot predstavnik delničarjev v devetčlanskem nadzornem svetu nastopil mandat od 22. junija letos do 14. julija 2012.

MDS s podporo Zavoda za izobraževanje in zastopanje malih delničarjev Maribor v nadzorni svet NKBM predlaga Čadeža, v katerem bi ta zastopal interese več kot 100.000 malih delničarjev, so danes sporočili iz društva. Kot so pojasnili, predlagani kandidat izpolnjuje vse zahtevane kriterije za to mesto.

Delničarji NKBM bodo na skupščini odločali tudi o predlogu vodstva, naj se bilančni dobiček za leto 2009 v višini 2,89 milijona evrov v celoti uporabi za druge rezerve iz dobička. Vodstvo banke je namreč delničarjem predlagalo neizplačilo dividende na podlagi priporočila Banke Slovenije vsem bankam, naj letos ne izplačajo dividend, pač pa krepijo kapital.