Pomočnik losangeleškega mrliškega oglednika, Ed Winter, je v izjavi za javnost zapisal: „Monjacka so našli nezavestnega, na klic na pomoč so se odzvali tudi reševalci. Čas smrti je bil zabeležen ob 21.45 uri v nedeljo.“

„Preiskovalci so odkrili nekaj škatlic zdravil na recept, ki naj bi pripadala Monjacku, kar zaenkrat še preiskujejo. Vzrok smrti zaenkrat še ni znan, obdukcija pa bo izvedena čez kakšen dan, prav tako toksikološka analiza. V hiši niso odkrili nobenih nedovoljenih drog,“ je še dodal.

Narednik Louie Lozano je dejal, da policija ne bo sprožila dodatne preiskave glede Monjackove smrti. „Na kraju smrti nismo našli orožja ali kakšnih drugih znakov nasilne smrti,“ je razložil. „Prvotne ocene vzroka smrti nakazujejo, da je Monjack umrl naravne smrti,“ je še dodal.

Pet mesecev po smrti Brittany Murphy je zaradi srčnega napada umrl še njen mož Simon Monjack

Britanski soprog preminule igralke Brittany Murphy je umrl zaradi srčnega napada. Čeprav so ga reševalci skušali oživiti, je scenarist Simon Monjack umrl na domu na Hollywood Hills, ki ga je do njene smrti delil z igralsko soprogo.

Simon Monjack je doma umrl le pet mesecev zatem, ko se je v isti hiši zgrudila njegova 32-letna soproga, igralka Brittany Murphy, in zatem umrla. 39-letni Monjack je sicer že imel težave s srcem, kar je povedal tudi v intervjujih po ženini smrti: „Večkrat imam napade. Lani sem srčni napad doživel na poti iz Puerta Rica.“

Brittany Murphy je 20. decembra lani zaradi srčnega napada umrla v soprogovem naročju, medtem ko je njena mama klicala reševalce. Kasneje je dejal, da se je trudil z oživljanjem, nato pa jo je le poljubil, ko je že mrtva ležala na njegovih rokah.

Po njeni smrti je Monjack prišel na naslovnice ameriških tabloidov, saj je preiskovalce pozval, naj ne opravijo obdukcije na telesu njegove pokojne žene. Takrat je razložil, da ne prenese misli na to, da nekdo reže truplo njegove soproge, kar je povzročilo številne govorice, da je sodeloval pri njeni smrti. Sam je takšna namigovanja jezno zanikal. Kasneje so njeno smrt razglasili za nesrečo.

Britanski scenarist se vse do sedaj ni niti dotikal oblačil in lastnine svoje soproge, saj ni prenesel pogleda nanje, kaj šele, da bi se jih znebil. Skrbel je tudi za njenega psička Calara, čeprav je priznal, da ni največji ljubitelj kosmatincev. Medijem je zaupal tudi, da sta z Brittany načrtovala lepo prihodnost. „Načrtovala sva otroke, prihodnje leto pa sva se nameravala preseliti v New York,“ je dejal. „Večer, preden je umrla, sva se odločala o imenih za otroka, če bi bil fantek, bi bil Oliver, deklica pa bi bila Sophie.“