"Zelo sem zadovoljna po svoji prvi tekmi letos. Takega dosežka že šest let nisem zmogla. Tek ni bil brez napake in imam še rezerve. Za nameček sem že na svoji prvi tekmi dosegla normo za evropsko prvenstvo. Običajno sem se morala truditi vse do zadnjega, da mi je to uspelo. Sedaj me čakajo le priprave za Barcelono in mirno tekmovalno nadaljevanje sezone," je bila zadovoljna Marina Tomič.

Slovenski rekorder Miran Vodovnik je bil na domačem mitingu šele četrti v suvanju krogle (18,90 metra), zmagal pa je Srb Asmir Kolašinac, ki je imel boljši drugi met od Hamze Alića iz Bosne in Hercegovine. Oba sta orodje sunila 20,06 metra. Pred Vodovnika se je v najmočnejši zasedeni disciplini Stepišnikovega memoriala tudi Hrvat Nedžad Mulabegović (19,65 metra).

"Pred dobrim mesecem dni sem si poškodoval desno roko. Vnela se mi je tetiva od komolca do ramena, zato tehničnih treningov nisem mogel delati stoodstotno. Na treningu nisem mogel izvesti niti enega normalnega meta. Največ sem vrgel 18 metrov. Poškodbo sem pozdravil samo 90-odstotno. Zadovoljen sem, ker nisem čutil bolečin. Sedaj imam še dva meseca časa in menim, da bom ponovno prišel na stabilne mete preko 20 metrov," je pojasnil Dejan Vodovnik. Druga tekma slovenske VN bo 6. junija v Postojni.