Še na tretji letošnji dirki je zmaga odšla v tovarniško ekipo Yamahe. Drugič je zmagal Jorge Lorenzo, ki je tako tudi prevzel vodstvo v točkovanju za SP.

Rossi je imel sicer boljše izhodišče, potem ko si je priboril prvi startni položaj. Branilec naslova je tudi zelo dobro stratal in brez težav ubranil vodstvo pred Danijem Pedroso in Lorenzom, ki pa se je takoj prebil pred rojaka in začel napadati velikega tekmeca v lastnem moštvu. Delo je Yamahinima dirkačema olajšal prvi Ducatijev voznik Avstralec Casey Stoner. Že v drugem krogu je padel in končal dirko, kar je bil že njegov drugi takšen odstop v sezoni. Rossi je moral prvič prepustiti vodstvo Lorenzu v sedmem krogu, a se je prebil nazaj na vrh, ob drugem napadu tri kroge pozneje pa je Španec ostal spredaj in iz kroga v krog višal naskok.

V ozadju sta se za tretje mesto borila Pedrosa in Dovizioso; slednji je uspešno napadel v zadnjem krogu, nepazljivega Pedroso pa je prehitel še Nicky Hayden. V skupnem seštevku SP je zdaj Lorenzo na prvem mestu s 70 točkami, Rossi jih ima 61, tretji pa je Dovizioso (42), a mu za vrat že dihata Pedrosa s 40 in Hayden z 39 točkami.

Španec Toni Elias je v razredu moto2 zmagal drugič zapored in prevzel skupno vodstvo v tej konkurenci. Elias je do zmage privozil s sedmega startnega mesta, na stopničkah pa sta mu družbo delala rojak Julian Simon in Italijan Simone Corsi. Po treh dirkah ima Elias 63 točk, doslej vodilni Japonec Šoja Tomizava, ki današnje dirke po padcu ni končal, ostaja pri 45, Corsi jih je zbral 35.

Za popolno špansko prevlado na dirki v Le Mansu pa so poskrbeli še udeleženci najšibkejšega razreda do 125 ccm. Zmagal je Pol Espargaro, ki je tako dosegel drugo letošnjo zmago in četrto v karieri. Tudi nižji stopnički sta zasedla Španca, Nicolas Terol in Marc Marquez. V skupnem seštevku sta Terol in Espargaro le zamenjala mesti, slednji je drugi s 63 točkami, Terol vodi s 65.

Sezona SP se bo nadaljevala s preizkušnjo za VN Italije v Mugellu 6. junija.