Domači rokometaši so si že pred zadnjim krogom zagotovili 17. naslov državnih prvakov, navkljub temu pa so se v današnjem "revialnem" obračunu od domačih gledalcev nameravali posloviti z zmago. A drevišnjo vsesplošno veselico pred dvorano Zlatorog po osvojeni dvojni domači kroni so jim pokvarili motivirani Velenjčani.

Sosedski obračun so bolje začeli Celjani, ki so si že po pičlih desetih minutah priigrali pet golov prednosti (8:3), tako da je gostujoči trener Branko Tamše že v zgodnjem obdobju tekme izkoristil svojo minuto odmora. Po njej sta obe ekipi prikazali zelo raztrgano igro, "brezglavo tekanje" po celjskem parketu pa je bolj ustrezalo velenjski ekipi, ki se je v 19. minuti približala na gol zaostanka (8:9) in bila do same končnice prvega dela tekme povsem enakovredna domači zasedbi. Ta je v finišu tekme vendarle stopila na plin in na veliki odmor odšla s petimi goli prednosti (16:11).

Velenjčani so z izjemnim uvodom v drugi polčas najprej tekmo v 42. minuti postavili v začetno izhodišče (22:22) in tudi prvič na tekmi povedli (23:22), v nadaljevanju pa so jim Celjani z igralcem manj na igrišču zabili dva gola in jim pet minut kasneje ušli na +3 (28:25).

V prelomnih trenutkih dvoboja je bilo več preudarnosti na strani gostov, "motorja" ekipe pa sta bila Marko Bezjak in Jure Natek, ki sta domačemu trenerju in hkrati tudi selektorju slovenske moške reprezentance Zvonimirju Serdarušiću želela dokazati, da sta si zaslužila vabilo za izjemno pomembni junijski kvalifikacijski tekmi z Madžari za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto na Švedskem.

Igralci iz šaleške doline so si v 57. minuti priigrali dva gola prednosti (34:32), le minuto kasneje, ko so z dvema igralcema manj na igrišču prek Adnana Harmandića povišali na 36:33, pa je bilo jasno, da bodo sploh prvi, ki so Celjanom v tej sezoni odvzeli točki na njihovem igrišču.