Slovenske odbojkarice so hitro izgubile realne možnosti, da bi naslednje leto zaigrale na evropskem prvenstvu. Če bo v nadaljevanju tega turnirja in turnirja čez teden dni šlo vse po napovedih, namreč ne bodo osvojile drugega mesta, ki bi jih vodilo v dodatne kvalifikacije. Za to naj bi se borile prav z Romunijo, ki pa je že v prvem medsebojnem obračunu zmagala, najbrž pa ne bo dopustila, da bi bilo na drugem turnirju - tega bo konec naslednjega tedna gostila sama -, drugače.

Izredno pomemben obračun se je za izbranke Tilna Kozamernika začel po željah. Povedle so s 4:0, prednost pa obdržale vse do konca niza. Tekmice so se sicer nekajkrat približale na točko zaostanka, a ko so Slovenke z delnim izidom 5:0 prišle do prednosti šestih točk (7:13), se je že napovedovalo vodstvo v nizih. Prednost so do konca z lahkoto zadržale, še več, izid 25:18 je bil dobra popotnica za nadaljevanje.

Toda drugi niz so bolje začele Romunke, a vseeno ni kazalo, da bodo nato zlahka prišle do zmage. Slovenke so držale korak, po zaostanku z 9:10 so s tremi zaporednimi točkami prišle do vodstva z 12:10, vendar je bilo zadovoljstvo kratko. Tekmice so vrnile z isto mero, po izenačenju na 13. točki so Romunke spet ušle, toda Slovenke so jih na 19. točki ujele. Končnica je v popolnosti pripadla Romunkam, delni izid 5:1 je pomenil izenačenje.

Izgubljena končnica drugega niza je potrla slovenske igralke, ki so bile v tretjem neprepoznavne. Romunke so povedle s 6:2, do konca pa prednost le še večale. Nekoliko boljši odpor so Slovenke nudile v četrtem nizu, v katerem so že zaostajale z 10:15, se pozneje približale na 19:21, toda nato do konca niso osvojile niti točke.

Slovenija se bo v soboto pomerila s Švedsko, v nedeljo pa še z Belgijo.