Sobota, 22. maja

Na slovesnem odprtju prenovljene bolnišnice Franja bo govornica ministrica za kulturo Majda Širca, udeležila pa se ga bosta tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič in minister za okolje in prostor Roko Žarnić.

V Škocjanu bodo razglasili nagrajence fotografskega natečaja revije Gea z naslovom Razkošje naravne raznolikosti in likovnega natečaja revije Moj planet z naslovom Bogastvo najdeš v naravi. Podelitev nagrad bo spremljala predstavitev plakata Biodiverzitete Velike doline Škocjanskih jam in podelitev priznanj učiteljem za dolgoletno delo z mladimi na področju ohranjanja narave in biodiverzitete.

Nedelja, 23. maja

V Črni gori bodo potekale lokalne volitve.

V Ljubljani bo potekala prireditev ob mednarodnem dnevu aktivnosti za zdravje žensk (Z)migaj se za zdravje žensk, ki se je bosta udeležila tudi predsednik republike Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk.

Ponedeljek, 24. maja

V Rimu se bosta srečala italijanski premier Silvio Berlusconi in egiptovski predsednik Hosni Mubarak.

Torek, 25. maja

Po komaj končanem rednem zasedanju se bodo poslanci zbrali na novi, tokrat izredni seji. Izredno sejo zahtevajo poslanci koalicije, opozicije in vlada. Prvi zato, da bi opravili prvo branje zakonov o socialnovarstvenih prejemkih in uveljavljanju socialnih pravic iz javnega denarja. Opozicija zahteva izredno sejo, da bi se kot so zapisali v predlagani sklep seznanili s tem, zakaj je predsednik vlade Borut Pahor v oddaji Polemika in v odgovoru na poslansko vprašanje Zvonka Černača trdil, da Hrvaška Sloveniji ponuja stik z odprtim morjem, na Hrvaškem pa to zdaj zanikajo. Vlada zahteva tretjo obravnavo in potrditev novega protikorupcijskega zakona, ker septembra poteče mandat zdajšnji protikorupcijski komisiji. Opozicijsko-koalicijsko mešana skupina poslancev pa zahteva ponovno odločanje o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna.

Sreda, 26. maja

Kmetijski odbor bo nadaljeval razpravo o širitvi igrišča za golf v Lipici.

Četrtek, 27. maja

Odbor za obrambo bo za zaprtimi vrati obravnaval poročilo o varnostno-političnih razmerah v Afganistanu.