Na otvoritvenem mitingu v Slovenski Bistrici, kjer bo potekal tudi 10. Stepniškov memorial, bo prav gotovo najbolj napeto tekmovanje v suvanju krogle. Slovenec Miran Vodovnik bo imel za konkurenco atlete iz nekdanje skupne države, ki imajo osebne rekorde prek 20 metrov. Poleg tega bosta na mitingu nastopila še Hrvata Maja Golub in polfinalist dvoranskega svetovnega prvenstva Jurica Grabušić, skupaj pa naj bi bilo okoli 250 štartov. "Atletska liga bo začela peto sezono. Cilje dosegamo, saj so bili mitingi lansko leto boljši kot tisti poprej. V Novem mestu bo letošnji miting velik dogodek, ki ga bodo zaključili s koncertom. Tudi ljubljanski miting bo v letošnji sezoni veliko boljši, v novi preobleki, tudi denarna sredstva bodo veliko večja. Velenjski miting ostaja največji in bo štel tudi za serijo Evropske atletske zveze. Organizatorji morajo zagotoviti minimalni nagradni sklad 4000 evrov, a skoraj na vseh mitingih bo ta številka presežena. V letošnji sezoni bodo vsi atleti tekmovali pod istim sistemom točkovanja, tudi tuji atleti bodo upoštevani pri bonusih za rekorde," je na tiskovni konferenci dejal komisar lige in predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenija (AZS) Martin Steiner.

Poleg mitinga v Slovenski Bistrici, državnega prvenstva v Velenju ter atletskega pokala v Mariboru bodo tekme mednarodne lige še v Postojni (6. junija), Velenju (1. julija), Novem mestu (13. julija), italijanski Gorici (21. julija), Ljubljani (29. avgusta), Celju (2. septembra) ter Brežicah (8. septembra). "Verjamem, da bo Slovenska Bistrica tudi letos dober gostitelj uvodne tekme za veliko nagrado Vzajemne ter da bo miting v Velenju na visoki ravni, tako kot pretekla leta. Pričakujemo, da se bo prihodnje leto italijanski Gorici pridružil še kakšen miting v sosednjih državah, ker pogovori o tem že potekajo. Slovenska velika nagrada našim tekmovalcem omogoča kakovostne nastope na domačih tleh in stopnjevanje forme pred velikimi tekmovanji ter povečuje prepoznavnost slovenske atletike. Skupni nagradni sklad je bistveno večji, kot je bil v lanski sezoni, kar je glede na razmere po svetu pravcati podvig," je povedal direktor AZS Boris Mikuž.

Naj še dodamo, da naj bi po predvidevanjih organizatorjev na VN Vzajemne nastopila tudi Martina Ratej, in sicer v Postojni, Velenju, Ljubljani ter na državnem prvenstvu v Velenju in atletskem pokalu v Mariboru.