"Želim si, da bi si priboril nastop v Singapurju, moram biti med sedmimi Evropejci, ki bodo tekmovali v Moskvi," je pojasnil Jaka Muhar (Satler), eden najboljših metalcev kopja na stari celini v svoji starostni skupini. "Sezono sem začel zelo dobro, žal pa sem ga nekoliko polomil na zadnji tekmi. Kljub temu se želim uvrstiti med osmerico in nastopiti na mladinskih OI," je dejal Robert Renner, ki se že spogleduje z mejo petih metrov v skoku s palico.

Tudi Laura Strajnar ima možnost, da si pribori nastop v Singapurju. "Šesterica med prijavljenimi je že tekla pod 14 sekundami, pet pa jih bo šlo na mladinske OI. Sezono sem sicer začela slabo, vendar si želim v Moskvi teči tako, kot znam. Potem bom med petimi najboljšimi Evropejkami," si je zaželela Strajnarjeva.

"Vsa reprezentanca je izpolnila norme, ki smo jih postavili za tekmo v Moskvi. Zaradi prejšnjih uspehov smo imeli možnost, da glede na velikost in številčnost naše države pošljemo sorazmerno veliko reprezentanco, kar smo tudi izkoristili. Čim večjemu številu mladih želimo omogočiti močna mednarodna tekmovanja. Pričakujemo, da bomo tudi zato imeli v naslednjem obdobju zato močno člansko reprezentanco," je pojasnil direktor Atletske zveze Slovenije Boris Mikuž.