Največ moči za zaključni sprint glavnine je že drugič na letošnji italijanski pentlji prihranil Farrar. Čez ciljno črto ni imel konkurence, s to zmago pa je zadržal tudi rdečo majico vodilnega v točkovnem seštevku.

"Imam najmočnejšo ekipo, ki mi izredno pomaga, zato mi je lažje zmagovati. Fantom zelo zaupam," je dejal Farrar in dodal: "Zadnji kilometer je bil precej nevaren s številnimi zavoji in ozko cesto. Imel sem dober položaj pred zaključnim delom, ujel sem še zadnji vlak za zmago. Manjši vzpon tik pred ciljno črto mi je bil pisan na kožo, zmago sem želel prepustiti ekipnemu kolegu Julianu Deanu, a sem nato s kotičkom očesa opazil Sabatinija in sem zato znova močneje pritisnil, da sem ekipi pripeljal zmago."

Etapa je bila s svojimi 230 kilometri ena najdaljših na Giru, čeprav sledi z 262 kilometri najdaljša v sredo, ko bodo kolesarji pedala poganjali med Lucero in L'Aquilo.

Prvič so se kolesarji merili v sončnem vremenu, dolgo časa pa je ritem v ospredju narekoval trio ubežnikov - Britanec Charles Wegelius, Francoz Hubert Dupont in Italijan Dario Cataldo so se kmalu odlepili od zasledovalcev ter si pri tem nabrali že skoraj osem minut prednosti, vendar jih je glavnina še pravočasno ujela.

Roza majico vodilnega je zadržal Kazahstanec Aleksander Vinokurov, ki ima pred drugouvrščenim Avstralcem Cadelom Evansom še vedno več kot minuto naskoka.

Edini slovenski kolesar na dirki Gorazd Štangelj je bil danes pri repu karavane kolesarjev, zasedel je 168. mesto, skupno pa je zdrsnil na 100. mesto, za vodilnim zaostaja že skoraj uro.