A časa za počitek in proslavljanje ni. Sezona se nadaljuje, Aleš pa nam je zaupal, katero tekmovanje je trenutno v ospredju: "Sedaj se nadaljuje jugoslovanska liga v tekvondoju, kjer smo zmagali v dveh krogih in se uvrstili v finale, ki bo 19. junija v Mariboru. V tej jugoslovanski ligi tekmujemo kot klub, in ne kot reprezentanca. Nato me že čakajo tudi tekme v kikboksk." Že iz prvih Zemljičevih besed se je dalo ugotoviti, da gre za raznovrstnega borca. Razkril je tudi, koliko časa se že ukvarja z obema disciplinama. "S tekvondojem sem začel, nato pa sem se nekje po petih, šestih letih odločil, da bom vzporedno treniral tudi kikboks. V obeh disciplinah tudi tekmujem," je dejal Zemljič ter spregovoril še nekaj besed o sodelovanju s Tomažem Barado, ki je pred leti navduševal slovenske ljubitelje borilnih veščin: "Trenutno sem v njegovem klubu, ki se imenuje Keter Hwarang. Barada je moj trener za obe disciplini in tudi selektor v reprezentanci, z njim pa sodelujem že okoli 15 let."

Čeprav cele dneve preživi v telovadnici,  je  Zemljič po izobrazbi gradbeni inženir. Kljub temu si trenutno kruh služi s tistim, kar najraje počne - z borilnimi veščinami: "Zaposlen sem v športnem centru Tomaža Barade, kjer vodim treninge. Vodim tako privatne treninge za posameznike kot za večje skupine od otrok naprej. Na dan vodim približno sedem treningov, seveda pa treniram tudi sam. Moji treningi potekajo od ponedeljka do petka, včasih pa tudi ob sobotah. To je moja normalna služba, v kateri delam vsaj osem ur na dan."

Za konec se nismo mogli izogniti še vprašanju, ali mu odlično znanje borilnih veščin pride prav tudi v privatnem življenju, a nam je v skladu z etičnim kodeksom ponudil pričakovan odgovor: "Tega se poskušam čim bolj izogibati, je pa zagotovo prednost, če nekaj znaš in lahko umiriš kakšnega napadalca. Nisem se pa odločil, da bi to treniral zaradi takšnih stvari, ampak to jemljem v prvi vrsti kot šport. Dokazujem se le samemu sebi na športnem področju in ne komu drugemu."