Zeleno-beli slavili s 'trubači'

Nogometaši Olimpije (na sliki zgoraj) so blesteče igre v zadnjem mesecu in pol državnega nogometnega prvenstva v nedeljo sklenili z zmago proti Dravi. Ker jim je šel na roko rezultat iz Domžal, kjer je Celje le remiziralo z 2:2, so se v prvi sezoni po uvrstitvi v prvo ligo veselili uvrstitve v kvalifikacije za evropsko ligo. Navijači so to znali proslaviti. Nekateri so že pred koncem tekme poskakali na igrišče. Ko se je končala še tekma v Domžalah, pa je bilo slavje popolno in se je nadaljevalo še dolgo v noč. Duška so si dali tudi nogometaši, ki so se skupaj z vodstvom kluba napotili v enega od znanih lokalov z dobrotami z žara na obrobju Fužin, zaigrali pa so jim tudi "trubači". Ne dvomimo o tem, da so dobro jedli in pili ter se fino imeli.

Gazzetta: Zahovič selektor Slovenije

Slovenska nogometna reprezentanca z uvrstitvijo na svetovno prvenstvo ni navdušila le slovenskih navijačev, ampak je požela precej pozornosti po vsem svetu. O slovenskem nogometnem čudežu tako poroča vse več tujih medijev. Tudi v slovitem rožnatem italijanskem časopisu Gazzetta dello Sport so poročali o uspehih Slovenije. Nazadnje so se malo bolj podrobno slovenske reprezentance lotili pred dnevi, ko so bili objavljeni razširjeni spiski vseh 32 reprezentanc, ki bodo od 11. junija naprej sodelovale na največjem športnem dogodku leta v Južnoafriški republiki. Tudi ob imenu Slovenija so navedli 30 nogometašev, ki jih je selektor Matjaž Kek uvrstil na širši seznam. Imena nogometašev, ki sestavljajo trideseterico, so bila sicer pravilna, napaka pa se je Italijanom primerila pri selektorju. Zapisalo se jim je, da je selektor Slovenije Zlatko Zahovič (na sliki zgoraj). Vsaj še nekaj časa bo v sedlu zagotovo ostal Kek. Sicer pa Italijani niso dodali, ali je šlo za prerokbo...

Parklji brez zapisnikarja

Košarkarski klub Parklji ne spada med tiste, ki v Sloveniji uživajo največ ugleda. Kljub temu se v tej sezoni dobro držijo, kajti po rednem delu so zasedli šesto mesto in le za eno zgrešili uvrstitev v polfinale. Se bodo morali pa pri Parkljih še malo pozabavati z organizacijskimi veščinami. Minuli konec tedna so si namreč na tekmi s Slovanom, ki so jo izgubili z 92:76, privoščili nenavaden spodrsljaj. V nasprotju s pravili niso zagotovili človeka, ki bi vodil zapisnik. Kako so se potem znašli, nam ni znano. Je pa jasno, da jim zaradi nenavadnega lapsusa grozi kazen v višini 300 evrov.

Rok Flander zajadral v modne vode

Deskar na snegu Rok Flander začenja novo kariero. Brez skrbi, ni presedlal v kakšen drug šport, ampak se bo ukvarjal s povsem drugo dejavnostjo. V središču Ljubljane bo odprl modni atelje urbane sodobne in cenovno dostopne visoke mode. Projekta se je lotil s priznano hrvaško modno oblikovalko Ivono Martinko (na sliki zgoraj je ena njenih kreacij).