Goss je bil v ciljnem sprintu hitrejši od domačina Filippoja Pozzatoja (Katjuša), tretji pa je bil Američan Tyler Farrar (Garmin - Transitions). Gorazd Štangelj (Astana), edini slovenski predstavnik, je bil 68. (+0:36) in je skupno na 75. mestu.

Deveta etapi ni prinesla prav nobene spremembe pri vrhu skupnega seštevka, saj so vrstni red in tudi zaostanki ostali nespremenjeni. Vinokurov ima minuto in 12 sekund prednosti pred Avstralcem Cadelom Evansom (BMC) in minuto in 33 sekund pred Italijanom Vincenzom Nibalijem (Liquigas-Doimo).

Večinoma ravninska etapa je postregla s ciljnim sprintom, v katerem je prvo zmago v sezoni slavil Goss, ki je običajno v svoji ekipi zadolžen za pomoč izvrstnima sprinterjema Marku Cavendishu in Andreu Greiplu. "Lepo je bilo doživeti današnjo zmago, čeprav je bil zaključek zelo težak, ker se je ciljni del rahlo vzpenjal," je povedal Goss.

Že kmalu po začetku dirke je pobegnila četverica kolesarjev in imela že štiri minute prednosti pred glavnino. Četverica je bila večji del etape povsem sama v ospredju. Najprej sta popustila Italijan Giampaolo Cheula (Footon-Servetto) in Nizozemec Tom Stamsnijder (Rabobank), Kanadčana Michaela Barryja (Team Sky) in Rusa Mihaila Ignatijeva (Katjuša) pa je glavnina ujela pet kilometrov pred ciljem.