Kakšni so občutki po izjemnem metu na mitingu diamantne lige, na katerem ste zaostali le za Rusinjo Abakumovo in Čehinjo Špotakovo?

Odlični! Verjela sem vase. Vedela sem, da sem dobro pripravljena. Samozavest mi je vlil dober trening, saj sem konstantno metala okrog 63 metrov. Pri tem nobenega meta ni odneslo in vedela sem, da ga bo prej kot slej. Zgodilo se je na pravem kraju. A tega pred tekmo res nisem pričakovala, saj nismo imeli nobenih poskusnih metov.

Brez poskusnih metov na tako veliki tekmi? Se vam je to že zgodilo?

Položaj je bil res poseben. A očitno se zgodi in dogaja tudi kaj takšnega. Prvi meti so bili posledično precej kratki. A čeprav sem vrgla kopje 57 metrov, sem vedela, da sem "ta prava", da orodje lahko poleti daleč. Pri rekordni znamki sem po izmetu vedela, da bo šlo daleč. Zanimivo je, da sem rekordni met doživela zelo sproščena. Sploh me ni "zategnilo", kot se je denimo to zgodilo marca v Franciji, ko sem postavila nov rekord.

Kot kaže, je letošnje leto za vas prelomno, saj blestite, ko se sezona še niti ni dobro začela. Kako to?

Mislim, da je glavna stvar v tem, da 60-metrska znamka zame ni več takšen "bavbav". Dobro mečem že na treningih, sem samozavestna in to je po mojem ključ do uspeha.

Po lanski sezoni ste dejali, da si želite ustaliti pri metih okrog 60 metrov, mejo pa ste krepko premaknili, za dobrih deset odstotkov. Precej, kajne?

Res je, a resnično ne poznam pravega odgovora. Očitno pomaga, da sem z glavo povsem pri stvari. Atletika je moj način življenja. Lahko celo rečem, da sva s trenerjem nekoliko skrajšala treninge.

Bo evropsko prvenstvo v Barceloni za vas še naprej osrednji cilj sezone ali se boste bolj posvečali mitingom diamantne lige?

Barcelona ostaja prvi cilj. V diamantni ligi bom težko premagala odlično Rusinjo in Čehinjo.

Pa menda to ne pomeni predaje vnaprej?

To ne, a sta tekmici res dobro pripravljeni in posledično težko premagljivi. Zdi se mi tudi, da dajeta diamantni ligi ogromen poudarek. Osebno si želim nastopati tudi na mitingih slovenske atletske lige, tako da bo tekem in izzivov precej. Se bom pa z veseljem na naslednjih mitingih pomerila s tekmicami in jih skušala premagati.

V Dohi ste tekmovali brez trenerja Andreja Hajnška. Čeprav ste blesteli, ste bržčas pogrešali kakšen trenerski nasvet?

Nedvomno bi prišel prav. A sem že nekaj časa vedela, da ne bo potoval z mano. Kot profesionalki mi ne preostane drugega, kot da se na tekmi osredotočim na svoj nastop, in to sem tudi storila.