Rajherjeva je v prvem krogu tekmovanja v kategoriji do 73 kg z rezultatom 11:8 odpravila predstavnico Turčije, v drugem pa je bila z 15:11 boljša od nemške reprezentantke. V polfinalu se je nato pomerila z domačo tekmovalko Anastasio Barišnikovo, s katero se je prvič pomerila že na lanskem svetovnem prvenstvu in doživela poraz. Žal je bila Rusinja tudi tokrat močnejša, zmagala je z rezultatom 8:7 in nato po zmagi v finalu osvojila naslov evropske prvakinje. "Z nastopom na evropskem prvenstvu in z rezultatom sem zadovoljna, čeprav z nekaj grenkega priokusa. Proti Rusinji sem že vodila za točko, vendar ji je uspelo izenačiti in nato doseči še točko, tako da je zmagala. Pritisk name je bil v polfinalnem boju ogromen, saj je najin dvoboj v dvorani spremljalo veliko ljudi, neposredno pa so ga prenašali tudi na ruski televiziji. Bronaste medalje sem zelo vesela, saj je to prva medalja v ženski članski konkurenci za Slovenijo," je svoj nastop v Rusiji komentirala Rajherjeva.

Po eno zmago sta na letošnjem prvenstvu dosegla Alen Begić (do 87 kg) in Jure Pantar (do 63 kg), medtem ko so v prvem krogu tekmovanja izgubili Luka Režek (do 68 kg), Ivan Trajkovič (do 80 kg), Nina Prcač Dolinšek (do 46 kg) in Lara Amršek (do 49 kg). "Z Nušino medaljo sem zelo zadovoljen. Nuša ima še veliko rezerve pri svojih nastopih. V prvem boju je gladko premagala eno izmed glavnih favoritinj za naslov evropske prvakinje, Turkinjo Aseno Furkan Aydin, medtem ko se je v boju proti predstavnici Rusije nekoliko izgubila. Če bi premagala Rusinjo, bi zagotovo zmagala tudi v finalu. Je pa to odličen obet za prihodnost. Nekoliko več sem pričakoval od Jureta Pantarja, Lare Amršek in Ivana Trajkoviča. Slednjemu se je poznalo, da je zaradi poškodbe hrbta izpustil kar nekaj treninga in ni bil optimalno pripravljen. Za Luko Režka je bil to prvi nastop na tako velikem tekmovanju med člani, medtem ko Alen Begič in Nina Prcač Dolinšek nista mogla doseči kaj več proti favoriziranima nasprotnikoma," je nastope slovenskih reprezentantov ocenil trener Vlado Krnetič.

"Če bi mi pred prvenstvom kdo dejal, da bomo osvojili medaljo, bi takoj podpisal. Več kot zadovoljni smo s tretjim mestom Nuše Rajher. Tudi preostali reprezentanti so pokazali borbenost in željo po zmagi, vendar se jim žal tokrat ni izšlo. Nasploh smo veseli napredka pri reprezentantih v zadnjem letu, saj se ti z vsakega večjega tekmovanja vračajo z vsaj eno osvojeno medaljo," je bil po zaključku letošnjega evropskega prvenstva zadovoljen Sandi Pecič, predsednik zbora WTF pri Taekwondo zvezi Slovenije.

Nušin bron je tretja medalja v zgodovini evropskih članskih prvenstev za Slovenijo. Prvo je leta 1999 osvojil Dragan Zarič, drugo leta 2006 Tomaž Zakrajšek. Ob teh uspehih je treba omeniti še naslov evropskega prvaka do 21 let, ki ga je leta 2009 osvojil Ivan Trajkovič, in nastop na olimpijskih igrah, kar je uspelo Marcelu Moretu. Seveda pa je tu še nekaj medalj v kategorijah mladincev in kadetov.

Najuspešnejša reprezentanca letošnjega evropskega prvenstva, ki se ga je udeležilo 500 tekmovalk in tekmovalcev iz 42 držav, je bila s tremi zlatimi, dvema srebrnima in bronasto medaljo ekipa Turčije. Slovenija si je skupaj z Moldavijo in Švico delila 19. mesto. sbr