Po odigranem polfinalnem tekmovanju je žirija izbrala sedem finalistov, ki so nastopili pred dunajsko mestno hišo ob spremljavi Radijskega simfoničnega orkestra Bavarske pod vodstvom dirigenta Corneliusa Meistra. Drugo mesto je osvojila norveška violinistka Guro Klemen Hagen, tretje pa ruski pianist Daniil Trifonov, je objavljeno na uradni spletni strani tekmovanja www.youngmusicians.tv.

Eva Nina Kozmus se je rodila leta 1994 v Celju. Dijakinja celjske gimnazije obiskuje Konzervatorij za glasbo in balet v Ljubljani. Njena mentorica je profesorica Milena Lipovšek. Mlada flavtistka je prejela nagrade na številnih tekmovanjih, med drugim leta 2005 na mednarodnem tekmovanju flavtistov v Požarevcu, leta 2007 na tekmovanju mladih glasbenikov in na mednarodnem tekmovanju flavtistov v Kopru ter leta 2009 na mednarodnem glasbenem tekmovanju v Trstu in mednarodnem flavtističnem tekmovanju Flavta Aurea v Zagrebu. Kot solistka je sodelovala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Simfoničnim orkestrom SGBŠ Ljubljana in Godalnim orkestrom Celje.

Festival bo potekal do 20. junija. Glasbeni program festivala bo posvečen 75. obletnici smrti dunajskega skladatelja Albana Berga, ustanovitelja Druge dunajske šole, ki velja za simbolno figuro glasbe 20. in 21. stoletja. V Dunajski koncertni hiši bodo izvedli Bergovi operni drami Wozzeck in Lulu ter pet koncertov v izvedbi dunajskega simfoničnega orkestra.