LAIBACH je sicer v Moskvi nastopil že večkrat, prvič leta 1994, to pa bo njihov osmi samostojni koncert v tem 12–milijonskem mestu. Poleg železnih skladb iz svojega repertoarja bodo moskovski publiki tokrat prvič predstavili tudi predelave nekaterih svojih skladb iz začetka 80' (Brat moj, Mi kujemo bodočnost, Država, Ti, ki izzivaš...) in sicer v klenem slovenskem jeziku. V Rusijo se bo skupina vrnila predvidoma že v drugi polovici oktobra in sicer na krajšo – desetdnevno – turnejo po ostalih večjih ruskih mestih, v Moskvi pa bodo takrat predvidoma predstavili še svojo elektronsko verzijo Bachove Umetnosti fuge.

Medtem pa je v Tivolskem gradu, v MGLC, do 6. junija še vedno odprta velika razstava o prvi desetletnici skupine, z naslovom Gesamtkunst Laibach, temelji 1980 – 1990. V okviru razstave skupina 30. maja, na sam predvečer zgodovinske ustanovitve pred 30. leti v Trbovljah, za svojo najbolj predano publiko pripravlja voden ogled razstave, ki jo bodo vodili sami člani skupine: http://www.mglc-lj.si/slo/index.htm

Laibach z glasbo in zvokom sodeluje tudi pri ustvarjanju znanstveno-fantastičnega filma IRON SKY, ki ga pripravlja mednarodna ekipa kreativcev, z bazo v Helsinkih. Film se bo predvidoma snemal v drugi polovici letošnjega leta, te dni pa je bil v javnost poslan že drugi teaser,ki je dosegljiv na:

http://www.ironsky.net

http://www.youtube.com/watch?v=DeAfoiN5SDw&feature=youtube_gdata