Lloyd je do svoje prve zmage na prestižni tritedenski dirki prišel v velikem slogu. Skupaj z Bertogliatijem sta pobegnila že po 45 kilometrih in si vmes pridobila tudi že šest minut prednosti pred glavnino. A ker sta v skupni razvrstitvi zaostajala več kot 11 minut, jima glavnina ni sledila v takšnem ritmu, kot če bi bila kandidata za prevzem rožnate majice.

Pri predzadnjem vzponu - etapa je postregla s tremi vzponi - so sicer sledili nekateri napadi, tako da se je njuna prednost zmanjšala. Toda dvojica je zdržala v vodstvu, na zadnjem vzponu pa je Lloyd napadel svojega kolega v pobegu in 11 kilometrov pred ciljem je že imel pol minute prednosti pred Bertogliatijem, nato pa naskok le še povečal. O tretjem mestu je odločil sprint glavnine, v katerem je bil najmočnejši Hondo.

Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas). Edinega slovenskega predstavnika na dirki Gorazda Štanglja (Astana) ni bilo v ospredju. V etapi je zasedel 131. mesto z 11:30 minute zaostanka, skupno pa je 89. (+12:48).

Današnja etapa je bila posvečena Jacquesu Anquetilu in njegovima dvema zmagama na italijanski pentlji, sobotna, 222 km dolga preizkušnja med Carraro in Montalcinom pa bo v čast italijanski legendi Ginu Bartaliju, ki je umrl pred desetimi leti.