Zaposleni v proizvodnji so tako skorajda poplačani, zaposleni v režiji pa še ne, je STA danes povedal sekretar Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije Oskar Komac. Pristojni v Vegradu kot tudi predsednik sindikata v Vegradu Samo Mastnak za pojasnila v zvezi s plačami niso dosegljivi.

Tako tudi ni znano, ali se je vodstvo družbe s sindikatom kaj dogovarjalo glede morebitnega zamika izplačila plač za april, saj je rok za to že čez dober teden dni. V soboto pa se izteče rok, ki je bil določen za izplačila še preostalih lanskih neizplačanih plač za zaposlene v Vegradovem hčerinskem podjetju Gradve. Del zaposlenih v podjetju Gradve je 15. aprila letos izplačila januarskih plač doseglo s štiridnevnim vztrajanjem v prostorih uprave Vegrada v Velenju.

Kot je takrat povedal direktor družbe Gradve Admir Hodžić, so se z vodstvom Vegrada dogovorili, da bodo preostale tri lanske plače, ki jih delavcem še dolguje podjetje, izplačali do 15. maja. V nasprotnem primeru so napovedali, da se bodo vrnili v Velenje.

Izplačila plač v Vegradu so motena zaradi likvidnostnih težav podjetja, ki naj bi jih družba dolgoročno rešila v okviru sporazuma o ukrepih poslovnega in finančnega prestrukturiranja družbe. Sporazum je že podpisan s strani družbe, ključnih lastnikov in bank. Junija bo predvidoma izpeljana skupščina družbe, ki bi odločala o povečanju kapitala družbe z denarnimi vložki in konverzijo terjatev, pri čemer pogovori z dobavitelji o tem še potekajo.