Že na prvih kilometrih se je oblikovala ubežna skupina z Zrimškom, Robertom Vrečerjem (Perutnina Ptuj), Markom Kumpom (Adria Mobil) in Andrejem Omulcem (Obrazi), ki je zadostila večini klubskih interesov. Zasledovalna skupina, v kateri so bili med drugimi Borut Božič (Vacansoliel), Grega Bole (Lampre) in Kristjan Koren (Liquigas), se je morala sprijazniti le z drobtinicami. »Kombinacija s pestro klubsko zasedbo je bila prava za vse, zato je beg uspel.

Marko Kump res bolje šprinta, a ker je zaradi poškodbe počival dva tedna, je bil nevaren le en šprint. Tratnik in Omulec nista bila nevarna. Veliko več dela sem imel z Robertom Vrečerjem. Letos kar leti tudi po ravnini. Tako mu še ni šlo. Kot sem opazil zadnje dirke, je trenutno zagotovo najmočnejši slovenski kolesar slovenskih ekip. Prav zanimivo bo videti, ali bo Perutnina vozila dirko po Sloveniji ali ne,« je tekmece na eni od redkih tako zastopanih domačih dirk opisal Jure Zrimšek, ki med tednom s kolesarji Save odhaja na etapno dirko v Francijo. Tudi njegov cilj je VN Kranja (29. maj) in dirka Po Sloveniji (17 do 20. junij), katerih etape se bodo letos končale v Beljaku, Medvodah, na Krvavcu in tradicionalno v njegovem Novem mestu.

»Glede na to, da sem na polno začel trenirati malce kasneje, sem iz tedna v teden močnejši. Forma bi se morala še dvigati. Treniram pa toliko, kot je treba. Saj veste, da nikoli nisem rad treniral preveč,« se je smejalo enemu najbolj talentiranih slovenskih kolesarjev. »Zakaj sem se vrnil? Sedaj še ne vem, povedal pa bom konec junija. Imam poseben izziv. V Savi se izvrstno razumemo, pritiskov ni. To mi je všeč. Da je možno tudi to, sem v kolesarstvu ugotovil šele letos.«