Na petem reliju za SP v tej sezoni je imel Loeb veliko težav že prvi dan, ko je v četrti HP storil napako in se zaletel v steber mostu, pri tem pa izgubil več kot minuto. Tako je pred drugim dnevom za tedaj vodilnim Norvežanom Pettrom Solbergom (Citroen) na sedmem mestu zaostajal minuto in 19 sekund. Loeb je nato drugi dan dosegel vseh šest zmag na makadamu in imel le še 5,3 sekunde zaostanka za Ogierjem, 33,2 sekunde pa je zaostajal tretjeuvrščeni Latvala.

Zadnji dan pa je postregel z dramatičnim razpletom. Najprej se je Loeb, ko je že prevzel vodstvo, tri HP pred koncem zadel ob drevo in sanj, da bi ponovil zmago na Novi Zelandiji izpred dveh let, je bilo konec. Solberg je bil tretji, ko je zletel s proge in ni končal nastopa. Ogier je bil nato na prvem mestu vse do nesreče tik pred koncem zadnje etape, ko je podaril zmago Latvali. Tri zavoje pred ciljem se je namreč zavrtel v jarek.

»Ko sem se znašel na peščeni podlagi, sem imel prestavo naenkrat v mrtvem teku. Zadel sem nekaj dreves z zadnjim delom dirkalnika in nato pristal v drevesu. Na srečo sem lahko nadaljeval, vendar sem izgubil pol minute,« je pojasnil Sebastien Loeb, ki je ostal krepko prvi v točkovanju za SP (108 točk). Kar 36 točk zaostaja Latvala (72), na tretjem mestu je Finec Mikko Hirvonen (64), ki je bil tokrat četrti, Ogier pa mu sledi le s točko zaostanka. Naslednja dirka za SP bo med 28. in 30. majem na Portugalskem.