Trimo – Celje Pivovarna Laško: »Skoraj celotno tekmo smo bili boljši. Z odlično igro v obrambi smo Celjanom preprečili doseganje lahkih zadetkov in jih prisilili, da so v napadu iskali alternativne rešitve, ki pa se jim niso najbolje obnesle. Bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj so moji igralci gledali na uro, a manjšega padca v naši igri nasprotnik ni izkoristil,« je razplet derbija v Trebnjem komentiral domači trener Marko Šibila. Celjani (brez Uroša Zormana, Miladina Kozline in Aljoše Rezarja) niso niti enkrat vodili, že pred koncem prvega polčasa pa so zaostajali z 8:12. Na začetku drugega polčasa so se pivovarji dvakrat približali le na zadetek zaostanka, nato pa so Trebanjci dosegli štiri zadetke zapored in v 40. minuti je bilo že 21:15 za Trimo.

Sledila je enaka »porcija« z gostujoče strani (19:21), po napakah domačih igralcev pa je slabo minuto in pol pred koncem Aleš Pajovič pripeljal svoje moštvo le na zadetek minusa (27:28). V zadnjem Trimovem napadu sta sodnika dvignila roki za pasiven napad, a Staš Skube se je nekaj več kot dvajset sekund pred koncem prebil skozi celjsko obrambo, ki pa ga je ustavila s prekrškom za sedemmetrovko. Najstrožjo kazen je izvajal kar sam, jo spremenil v zadetek in Trimu po treh porazih proti Celjanom v letošnji sezoni končno prinesel prvi skalp rumeno-zelenih. »Naredili smo preveč napak, kar je Trimo dobro izkoristil in zasluženo zmagal. Ostali smo brez dveh točk, ki bi nas zelo približali naslovu prvaka. Poznala se je seveda odsotnost Zormana, kajti naša igra nikakor ni stekla. Akcij nismo zaključevali tako, kot bi jih morali, prehitro smo streljali in izgubili preveč žog, da bi lahko premagali Trebanjce,« je po tekmi priznal celjski igralec Aleš Pajovič.

Gorenje Velenje – Jeruzalem Ormož: Velenjčani so se obilno maščevali Ormožanom za izgubljeno točko na marčevskem gostovanju (27:27). Gostje, pri katerih je reprezentant Rok Žuran v prvih tridesetih minutah dosegel sedem zadetkov, so stik z aktualnimi slovenskimi prvaki držali le v prvih desetih minutah (do 5:4), nato pa je moštvo trenerja Branka Tamšeta doseglo pet golov zapored. V 23. minuti je bilo že 16:7, vratar Matevž Skok je v prvem polčasu zbral deset obramb, tudi v drugem pa so bili Velenjčani (zaradi izpaha dveh prstov na roki in mavca ni igral steber obrambe Dino Bajram) še naprej absolutni gospodarji na igrišču. In to kljub temu, da so v zadnji četrtini priložnost za igro dobili še igralci z rezervne klopi, ki so poskrbeli tudi za rekordno razliko na sobotni tekmi – plus 14 (33:19), kolikor je znašala tudi ob zadnjem znaku sirene.

Cimos Koper – Slovan: Pred zaporednima derbijema proti Celju Pivovarni Laško in Gorenju (oba v gosteh) so Koprčani gostili Slovan in se z njim precej namučili. Po izenačenju na 13:13 so Ljubljančani poskrbeli za delni izid 5:0, na odmor pa odšli s prednostjo štirih zadetkov. Takšna razlika je bila tudi pri 25:21, nato pa so prišle črne minute moštva trenerja Borisa Deniča. Cimos, pri katerem so Uroš Elezović, Rok Praznik in Matjaž Brumen skupaj dosegli kar 27 zadetkov, je kar sedemkrat zapored zadel v polno in si priigral prednost, ki jo je do konca tekme podvojil. Za poseben »vložek« sta v 54. minuti poskrbela Balasz Laluska in Aleš Šmejc, ki sta zaradi medsebojnega obračunavanja dobila rdeči karton. Madžar zaradi tega ne bo mogel igrati (najmanj) v sredo proti Celjanom, prav tako pa pri Primorcih ne bo poškodovanih Bojana Skoka (natrgana mišica) in Robija Konečnika (počena dlančnica). »Prvi polčas smo odigrali zelo slabo, pod našo ravnijo. V drugem smo zaigrali veliko bolj zbrano in agresivno, igra je naposled le stekla in zasluženo smo osvojili zelo pomembni točki,« je dejal Cimosov igralec Rok Praznik.