Sraka Vukovićeva je zapored premagala Poljakinjo Katarzyno Klys, Španko Cecilio Blanco in Nemko Iljano Marzok. Prav z zmago proti Nemki se je uvrstila v veliki finale, kjer pa je bila premočna Japonka Haruka Tačimoto.

Zelo uspešno je nastopila tudi Urška Žolnir v kategoriji do 63 kg, saj je osvojila tretje mesto. V odločilni tekmi za vstop v finale jo je ugnala Nizozemka Elisabeth Willeboordse, pred tem pa je Žolnirjeva ugnala domačinko Asmo Bjaoui in Mongolko Munkzajo Cedevsuren. V tej kategoriji je nastopila tudi Vlora Beđeti, ki pa je ostala brez uvrstitve, tako kot tudi Tina Trstenjak v kategoriji do 57 kg.

Že v petek pa je Drakšič v finalni borbi premagal Madžara Mikloša Ungvarija, pred tem pa so mu na tatamiju premoč priznali še Kitajec Jiawen Ren, Japonec Junpej Morišita, Poljak Pawel Zagrodnik in Francoz Florent Urani.

V nedeljo bodo od Slovencev nastopili še Igor Spasojevič (do 90 kg), Matjaž Ceraj (nad 100 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg).

Sicer pa je ta tunizijska VN prva v dolgem kvalifikacijskem ciklusu nabiranja točk za uvrstitev na olimpijski turnir v Londonu 2012. V kvoto točk bodo šteli svetovni pokali, velike nagrade in veliki slami ter evropsko prvenstvo prihodnje leto in obe svetovni prvenstvi 2010 in 2011.