Na ljubljanskem spidvejskem ovalu sta se ob obeh najhitrejših, Čeh je tri kroge prevozil v 58,0 sekunde, Peljhan v 58,1, pod minuto spustila še Čeh Daniel Behalek (Subaru Impreza WRX, 59,0) in Aleks Humar (Subaru Impreza, 59,1).

Za najhitrejšimi so se zvrstili še Jani Trček (Mitsubishi Lancer EVO IX), Mitja Klemenčič (Mitsubishi Lancer EVO IX), Asja Zupanc (Mitsubishi Lancer EVO IX) in Marko Jeram (Ford Fiesta RS). Uvodno hitrostno preizkušnjo je končalo 61 posadk, na štartu pa ni bilo enega izmed favoritov, Čeha Pavla Valouška.

Tekmovanje se bo nadaljevalo z današnjim delom, ki bo potekal v Zasavju. Dirkači bodo po trikrat odpeljali tri hitrostne preizkušnje (Hrastnik, Trbovlje, Prebold). Odločilni del pa bo jutri, 9. maja, v širši okolici Ljubljane (Janče, Metnaj, Višnja Gora), hitrostne preizkušnje bodo dirkači prevozili po dvakrat. Tu bo na sporedu tudi najdaljša hitrostna preizkušnja relija v Višnji Gori, ki bo dolga 29,4 kilometra. Cilj bo v Ljubljani jutri popoldne, kar bo prava poslastica za vse ljubitelje bencinskih hlapov.