Njegovi trenutki pozornosti bodo daleč od cilja in soja kamer. Osrednja pozornost je po lanski dirki slavnih letos namenjena predvsem sedmerici Gilberto Simoni (Lampre), Alexandre Vinokourov (Astana), Ivan Basso (Liquigas), Cadel Evans (BMC), Carlos Sastre (Cervelo), Damiano Cunego (Lampre), Stefano Garzelli (Acqua Sapone), a seveda ne v takem vrstnem redu.

Zanimivo, Štangelj je bil že pomočnik pri Simoniju, Cunegu, Bassu in sedaj še pri Vinu. Svetovni prvak Cadel Evans je za mnoge prvi favorit in take priložnosti še ni imel. Sastre je vedno specialist za zadnji teden, kjer so tokrat na vrsti težki, nemara najtežji vzponi v zadnjih letih, na Sloveniji najbližji Zoncolan v Furlaniji (23. maja), smučarsko-makadamski Kronplatz (25. maja), legendarno strmi Mortirolo (28. maja), nebeško visoko Gavio in Tonale (29. maja). Po pričakovanju zadnji od treh kronometrov do Verone 30. maja ne bo odločal več kot o razliki slabe minute.

»Mali princ« Cunego bi se rad približal stari slavi iz leta 2004. Basso po lanski vrnitvi še ni stari Basso iz leta 2006, zato se prav lahko zgodi, da ga v ekipi brez Pellizottija zasenči Kiš – Robert Kišerlovski, mladi Rečan, ki je odrastel v dresu ekipe Adria Mobil ob Erženu. Za mnoge zelo močni Štangljev vrstnik Garzelli ima prav tako hrvaškega pomočnika Miha – Vladimirja Miholjevića, a sanje iz leta 2000 niso ponovljive. Iz ekipe nesrečnika Tadeja Valjavca bo zanimivo spremljati veterana Turpina in mladega Bonnafonda, ki sta višinske priprave opravila z Valjavcem na Pokljuki.