Olimpija - Koper (ob 17. uri): Kluba, ki imata evropske ambicije na novih štadionih in naj bi poleg Maribora predstavljala smetano slovenske lige, bi po (malo verjetnem) črnem scenariju brez licence za prihodnjo sezono svoja projekta lahko zaključila, še preden se bosta zares začela. Narobe svet, a tudi realno stanje slovenske lige. Finančne težave niso nič novega pri obeh današnjih tekmecih. Eni jih "rešujejo" z zamujanjem plač, drugi tudi tako, da igralcem naložijo nerazumno visoke kazni (in nesorazmerne z višino plače) za slabe igre, kot je za (ne)dosežke v marcu storilo vodstvo Olimpije. Rezultat: klub naj bi privarčeval nekaj denarja, nogometaši iz najnižjega cenovnega razreda pa na račun dobili manj, kot zaslužijo povprečni delavci v obubožanih gradbenih podjetjih. Te okoliščine danes v Šiški ne bodo imele posebnega pomena. Favorit je jasen. To je Olimpija, ki je v naletu, medtem ko so Koprčani možgane že poslali na pašo in v negotovo naslednjo sezono. Naš tip: 1.

Nafta - Domžale (ob 17. uri): Spomin na polfinale pokala bo pri obeh moštvih še kako živ, okoliščine pa povsem drugačne. Nafta, ki ob koncu sezone deluje upehano, nujno potrebuje tri točke v boju za tretje mesto, medtem ko so Domžalčani sile že usmerili v sobotni finale pokala v Mariboru. Trener Darko Birjukov bo zato verjetno nekaterim igralcem privoščil malo počitka. "Nafta je favorit, saj je na lestvici pred nami, za nameček bo tekma v Lendavi," pravi Birjukov, ki ne bo mogel računati na kaznovane Filipoviča, Hanžiča in Vidoviča. Naš tip: 1.

Rudar - Labod Drava (18. uri): Drava diha na škrbe v vseh pogledih in lovi predzadnji Interblock, medtem ko Velenjčani pričakujejo prvo zmago pod vodstvom Bojana Prašnikarja. Kaže, da so Ptujčani idealni tekmec za ta dosežek. Naš tip: 1.

Hit Gorica - Interblock (20. uri): Glede na formo, prikazano v spomladanskem delu, in sposobnost ekipe se zdi, da so Goričani poleg Olimpije glavni kandidati za tretje mesto. Za nameček lahko navijači kakšen gol pričakujejo tudi od povratnika Etiena Velikonje. Interblocku ne preostane drugega kot upanje na nove poraze Drave ter na to, da bo Joc Pečečnik držal besedo in ne bo zapustil kluba. Naš tip: 1.